ZABILI KOD KUĆE

Dinamo - Holding 1:0 > Holding dužan milijun eura za logo na gaćicama nogometaša

Logo na gaćicama i reklamu na stadionu, čini se, ipak će ZG holding morati platiti u cijelosti

ZAGREB - Zagrebački holding trebao bi isplatiti Dinamu milijun eura jer nisu poštovali sponzorski ugovor s aktualnim nogometnim prvakom!

Holding se na tu presudu Trgovačkog suda žalio, no ako im se odbije žalba na Visokom trgovačkom sudu, dužni su isplatiti sedam i pol milijuna kuna na račun kluba iz Maksimira.

Prijateljski odnosi

Prijateljski odnosi, koji su 2006. rezultirali potpisivanjem četverogodišnjeg ugovora vrijednog 30 milijuna kuna između tadašnjeg predsjednika Uprave Holdinga Slobodana Ljubičića Kikaša i Zdravka Mamića, završili su tužbom.

Reklamu na maksimirskom stadionu i logo na gaćicama igrača uredno su plaćali tri godine, ali uz sve novčane probleme u kojima su se nalazili više nisu mogli ili znali ispunjavati svoju obvezu prema Dinamu. Plaćanje obveze zapelo je u posljednjoj, četvrtoj godini te ostatak novca od sedam i pol milijuna kuna Dinamo nikad nije dobio. Iako je bilo pokušaja za dogovor i sastanaka na kojima se pokušavalo doći do rješenja, Dinamovu vodstvu očito je dozlogrdilo.

Tužba pa žalba

Nova Uprava Holdinga pokušala je raskinuti ugovor ili barem smanjiti iznos, ali do dogovora nije došlo pa je Dinamo tužio Holding.

- Istina je, izgubili smo tužbu! No, žalili smo se i čekamo kako će sve završiti. Ako i to izgubimo, svoju obvezu ćemo ispuniti. No, dok presuda ne bude konačna, još uvijek vjerujemo da nećemo izgubiti - rekao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga.

Iako u Dinamu zadovoljno trljaju ruke, za javnost nemaju komentara, nego samo kažu kako treba pustiti stvari da idu svojim tokom.

Povećan minus

- Ništa ne komentiramo do daljnjeg. To je pitanje za stručnjake i vodstvo kluba, koji su zasad odlučili ovako. Neka sve ide svojim putem, i to je zasad to - izjavila je Dinamova glasnogovornica Morana Đurčević.

Da Holdingu ne cvjetaju ruže, potvrđuje i 400 milijuna kuna minusa s kojim je Holding poslovao zaključno s 2010. godinom. Gigant sa 13 tisuća zaposlenih našao se u problemima i kada nisu uspjeli prikupiti novac za plaće zaposlenika, pa je i tada bilo jasno da su u velikim dugovima. Kako bi pokrivali osnovne troškove poslovanja, sve češće podižu kredite, a nedavno je bilo govora i o mogućem smanjenju broja djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:39