BOŽINOVIĆ NAJAVIO

‘Dio kontejnera medicinskih ustanova stavljen je na raspolaganje potresom pogođenom području‘

„Trenutno je ravnateljstvu robnih zaliha stavljeno ukupno na raspolaganje 55 takvih kontejnera”, kazao je Božinović
Davor Božinović
 Damir Krajac/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade da je dio kontejnera u sklopu medicinskih ustanova prenamijenjen za zbrinjavanje stanovništva s područja pogođenog potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

„Trenutno je ravnateljstvu robnih zaliha stavljeno ukupno na raspolaganje 55 takvih kontejnera”, kazao je Božinović.

Izvijestio je i da su u proteklih tjedan dana inspektori i policija obavili 29.411 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja, te utvrdili 65 nepravilnosti pri čemu je izdano 58 usmenih upozorenja i pokrenuto 7 prekršajnih postupaka zbog kršenja epidemioloških mjera.

Temeljem dojava i kroz redovan rad policija je također utvrdila 181 kršenje mjera samoizolacije te 4 kaznena djela zbog širenja zaraznih bolesti.

Božinović je kazao i kako je u zadnjih tjedan dana iz logističkog centra u Jastrebarskom izdano 1,15 milijun artikala zaštitne opreme odnosno oko 110 tona namijenjenih za medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi te da se trenutno u skladištima nalazi oko 650 tona ili 11,3 milijuna različitih artikala.

Dodao je i da je zaprimljena 21 tona zaštitne opreme nabavljene putem Ravnateljstva za robne zalihe i Veleposlanstva RH u Pekingu, a riječ o opremi za testiranje, zaštitnim odijelima i maskama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:50