NOVI UREDI

Dio Ministarstva turizma seli u INA-inu zgradu u Šubićevoj: ‘To je radi uštede i optimizacije rada‘

Osim što su skupi, prostori koji su u najmu nisu niti pretjerano funkcionalni

Zgrada Ine u Šubićevoj ulici u Zagrebu

 Damjan Tadic/Cropix

Ministarstvo turizma i sporta preselit će dio svojih zaposlenika na novu lokaciju, najvjerojatnije INA-inu zgradu u Šubićevoj ulici u Zagrebu, a u pozadini svega, tvrde nam, stoje optimizacija rada i uštede.

Naime, kako doznaje Jutarnji list, nije riječ o preseljenju djelatnika iz zgrade Kockice na Prisavlju 14 gdje koriste državne prostore već onih zaposlenika koji trenutno posluju na izdvojenim lokacijama, na adresama Savska cesta 28 te Avenija Dubrovnik 10.

Na ovoj prvoj smješteno je sve skupa 39 djelatnika u 774 četvornih metara prostora koje Ministarstvo iznajmljuje od Agencije za komercijalnu djelatnost dok u Novom Zagrebu Ministarstvo od privatne firme Imograf iznajmljuje 925 kvadrata za 55 službenika.

Za najam ovih prostora Ministarstvo godišnje izdvaja nešto malo preko milijun kuna zbog čega je odlučilo pronaći alternative urede, a trenutno su u tijeku pregovori za novu lokaciju.

Osim što su skupi, prostori koji su u najmu nisu niti pretjerano funkcionalni pa će Ministarstvo na novoj lokaciji potražiti manju kvadraturu, a eventualnim preseljenjem institucija više neće biti raspršena na tri nego na dvije adrese.

"Trenutno smo u pregovorima za novi prostor i budući da ništa nije konačno dogovoreno, podaci o kojima govorimo su mogući i načelni. U slučaju da se postigne dogovor s vlasnikom prostora na lokaciji Šubićeva, na novoj lokaciji planiramo koristiti oko 1.300 kvadrata odnosno oko 400 četvornih metara manje, a racionalizacija je moguća zbog činjenice da je, na obje lokacije koje trenutno koristimo, prostor projektiran na način da osim ureda ima dosta prostora koji se ne može koristiti kao uredski", poručili su iz Ministarstva.

Dodali su također kako dogovor za nove prostore još uvijek nije postignut zbog čega postoji mogućnost da i dalje nastave koristiti prostore na lokacijama na kojima su sada izmješteni.

Pitali smo ih i da li nove urede traže zbog povećanog zapošljavanja, ali su nam iz Ministarstva odgvoorili kako od srpnja 2020. godine nije bilo zapošljavanja, izuzev 18 novih službenika koji su u Ministarstvo došli putem premještaja.

"Isto tako valja naglasiti kako je većina službenika koji su premješteni za potrebe službe u MINTS, smještena u prostorima na lokaciji Prisavlje 14", kazali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 12:06