MEHANIZMI POKRENUTI

Dio novca već je spremljen za ‘projekt Maksimir‘, paralelno se priprema još jedna velika priča

U HNS-u pozorno prate što se događa u Dinamovim bunkerima, no neće prema van pokazati da se oko cijele situacije previše uzbuđuju

Stadion u Maksimiru

 Srđan Vrančić/Cropix

Zanimljivo je osluškivati "visoke izvore" vezane uz izgradnju Maksimira, ali ne samo njega. Pogotovo u jeku međugorsko-maksimirskog rata, koji se događa upravo u trenutku kada se na svim razinama donosi konsenzus oko građenja i obnove dotrajalih nogometnih zdanja u Hrvatskoj.

U Savezu, jasno, pozorno prate što se događa u Dinamovim bunkerima, no ne žele, ili neće, prema van pokazati da se oko cijele situacije previše uzbuđuju. Ili da im ona priječi planove. Primarna izgradnja novog maksimirskog stadiona u punoj je fazi pregovora i ishodovanja potrebne dokumentacije, a navodno je i Vlada već osigurala određeni iznos u proračunu kako bi se krenulo u konkretnije konture plana, ali i djelovanja.

Koliko saznajemo, svi politički mehanizmi su pokrenuti (Grad Zagreb, Vlada RH) i uskoro bismo trebali saznati preciznije formulacije cijele priče. S time da, uvjeravaju nas, nema veze tko će pobijediti u sukobu dvaju struja u Maksimiru, jer "sve što se kani raditi bit će dovoljno udaljeno od Maksimira, odnosno ljudi koji će držati klupsku vlast".

‘Ako se sada ne krene, tko zna kada će‘

- Usput, Maksimir je važan, no ne i jedini. Radi se usporedo na izgradnji, odnosno obnovi više stadiona diljem Hrvatske. Nakon Katara, to je imperativ i nadamo se da smo napokon pokrenuli procese. Ako se sada ne krene, tko zna kada će - čvrsto je uvjerenje nogometnih struktura.

Koje, povrh svega, ove godine u cilju imaju i zadatak izgradnje Kampa te moguće selidbe iz Hiltona. Posljednjih mjeseci sve je prilično utihnulo, ali uskoro će ponovno na red i á propos toga doći Veslačka, odnosno kamp koji drži Dražen Medić. To je još jedna točka koja bi zaokružila cijelu priču.

Naravno, iz nogometnog rakursa, dok se ne krene u sveopću akciju, puše se na hladno jer se radi o projektima za koje hrvatski nogomet vapi desetljećima i u kompletu zvuče pomalo utopistički. Međutim, uvjeravaju nas kako ovoga puta drač neće pojesti spomen-ploču, poput one koja još uvijek "ponosno" stoji u Tuheljskim toplicama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:44