VATROGASCI NA TERENU

Dio Zagreba bio obavijen dimom, zapalila se garaža, vlasnik otkrio da u njoj ima eksploziva...

Na teren je izašlo 13 vatrogasaca, a požar na Ferenčici ubrzo je ugašen
 Vatrogasci Zagreb/

U garaži u zagrebačkom naselju Ferenščica, u kojoj je u nedjelju izbio požar, navodno su se nalazile i eksplozivne naprave vojnog podrijetla, zaostale od rata, a vatrogasci nakon gašenja vatre obavljaju hlađenje sa sigurne udaljenosti, potvrđeno je Hini iz JVP-a, .

U požaru nema ozlijeđenih, a na terenu su pirotehničari kako bi utvrdili navode vlasnika o postojanju eksploziva, a detalji će se znati nakon završenog policijskog očevida, potvrdila je ranije danas Hini Policijska uprava zagrebačka. Dojavu građana o požaru Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba dobila je u nedjelju u 12,40 sati, ističu iz JVP-a.

Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila te je utvrđeno da se radi o požaru garaže u razbuktaloj fazi uz kuću trokatnicu, a da se u garaži nalazi dosta boja i lakova. Požar je u međuvremenu ugašen.

Vatrogasci su od vlasnika saznali da u garaži ima eksploziva, te hlađenje vrše sa sigurne udaljenosti i otvaraju dio krova na kući koji je bio zahvaćen plamenom iz garaže. Kako se navodi u priopćenju, vlasnik ne zna o kakvom se eksplozivu radi, ali su navodno neke eksplozivne naprave vojnog porijekla zaostale od rata.

Na terenu su djelatnici policije, koji su pozvali dvije ekipe pirotehničara. Detalji će biti poznati nakon obavljenog očevida, koji je u tijeku, naveli su iz PUZ-a.

image
Vatrogasci Zagreb/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 23:04