LOKALNI IZBORI

DIP: U Splitu do 11,30 sati glasalo 12,20 posto birača, tri slučaja kršenja izborne šutnje

Sljedeće podatke o izlaznosti, Državno izborno povjerenstvo će objaviti oko 17 sati

Glasačko mjesto u Splitu, ilustracija

 Saša Burić/cropix

U Splitu je u nedjelju do 11,30 sati u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora glasalo ukupno 15.174 birača ili 12,20 posto, a prijavljena su tri slučaja kršenja izborne šutnje, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

U drugom izbornom krugu, izlaznost je nešto manja nego u prvom, 26. lipnja, kada je na izbore do 11,30 sati izašlo ukupno 15.183 birača, odnosno njih 12,36 posto.

Broj onih s pravom glasa između dva kruga izbora se povećao za osam jer je, kako se doznalo iz DIP-a, toliko osoba prijavilo prebivalište na splitskom području u dva tjedna.

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Dražen Maravić za Hinu je izjavio kako izborni dan u Splitu protječe normalnom dinamikom, uz sitne tehničke poteškoće koje se "promptno otklanjaju". Rekao je i da su do sada zaprimili tri prijave kršenja izborne šutnje o kojima će se odlučiti naknadno. Jedna je stigla u subotu, a dvije u jutarnjim satima nedjelje.

Sljedeće podatke o izlaznosti DIP će objaviti oko 17 sati.

Gradonačelnički kandidati Ivica Puljak i Zoran Đogaš, u pratnji svojih supruga, glasovali su rano ujutro na biračkim mjestima u OŠ Žnjan - Pazdigrad i u Varošu.

Uz gradonačelnika, Split bira i zamjenike gradonačelnika. Puljkovi su Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, a Đogaševi Zrinka Mužinić Bikić i Tomislav Šuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 12:09