OTPALI SVI SVJEDOCI

Diplomat koji je posvojenu djecu doveo na granicu nije se pojavio, policajcu koji je uhitio Hrvate pozlilo

Sutkinja je sazvala novo ročište za petak, ali je istaknula kako nedolazak kongoanskog diplomata predstavlja nepoštovanje Visokog suda

Hrvatski posvojitelji dolaze na sud u Ndoli

 /Jutarnji List

Odgođeno je današnje ročište Hrvatima koji su optuženi u Zambiji zbog pokušaja trgovine djecom jer se svjedoci Državnog tužiteljstva nisu pojavili pred Visokim kaznenim sudom, javlja nam naš suradnik, novinar Stafrance Zulu.

Sutkinja Mary Mulanda sazvala je novo ročište za petak, ali je istaknula kako nedolazak kongoanskog diplomata, koji je posvojenu djecu doveo na granicu, predstavlja nepoštovanje Visokog suda u Ndoli.

Na današnjem ročištu predstavljen je i policajac koji je uhitio Hrvate, ali on nije mogao svjedočiti jer se ne osjeća dobro.

Svjedočiti nije mogao niti diplomat DR Konga, on još čeka odobrenje za svjedočenje, a imigracijski službenik, koji je još jedan svjedok tužiteljstva polaže ispite pa ni on nije mogao doći na sud, tako da danas nitko od svjedoka nije ispitan.

image

Hrvatski posvojitelji dolaze na sud u Ndoli

/Jutarnji List
image

Hrvatski posvojitelji dolaze na sud u Ndoli

/Jutarnji List

Sutkinja Mulanda rekla je kako bi ovih dvoje svjedoka trebalo svjedočiti prije policajca koji je uhitio Hrvate.

Državni odvjetnik Innocent Kamunga potom je predložio da se saslušaju još dva svjedoka iz Odjela za socijalnu službu Zambije.

Riječ je o službeniku socijalne službe u Ndoli Chompa Muleyu i šefici socijalne službe u Lusaki Ireni Munga. Oboje su svjedoci-stručnjaci.

Nakon toga, državni odvjetnik Kamunga također je zatražio da se suđenje odgodi do petka, 26. svibnja kako bi svjedok iz Konga i imigracijski službenik bili spremni za svjedočenje.

- Čula sam što država traži preko državnog odvjetnika Innocenta Kamunge. Odgodit ću suđenje do ovog petka. No, nedostupnost svjedoka iz Konga da svjedoči, predstavlja nepoštivanje ovog suda – rekla je sutkinja Mulanda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:41