NAGRADA CIJEPLJENIMA

Direktor tvrtke iz Rijeke odlučio: Svi radnici koji dođu s Covid potvrdom dobit će po 500 kuna

Odluka je donesena i radi daljnjeg ostvarivanja Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta koja ovisi o udjelu procijepljenih radnika
Autobusi Autotroleja; ilustracija
 Zeljko Sop/Cropix

Direktor riječkog Komunalnog društva Autotrolej Alberto Kontuš odlučio je sve svoje radnike koji su ishodovali EU digitalnu Covid potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju Covida-19 nagraditi jednokratnom novčanom nagradom od 500 kuna, doznaje se u srijedu u Autotroleju.

Odluka je donesena uz suglasnost Nadzornog odbora i sindikata, potvrdila je glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić.

Naglasila je da se radnike riječkoga Autotroleja, koji nemaju potvrdu i nisu cijepljeni, neće prisiljavati na cijepljenje niti na bilo koji način sankcionirati.

ako je pojasnila, do sada se na cijepljenje odazvalo tek oko 40 posto radnika Autotroleja pa je odluka donesena kako bi se, u uvjetima pandemije Covida-19, zaštitili i radnici, posebice vozači autobusa, i korisnici usluga, odnosno javnog gradskog i prigradskog prijevoza.

Navela je da je odluka o nagradi donesena i radi daljnjeg ostvarivanja potpore za očuvanje radnih mjesta budući da Vladinom odlukom iznos potpore ovisi o udjelu procijepljenih radnika.

Kristina Prijić pojasnila je da sada pravo na 100-postotnu potporu imaju poslodavci kod kojih 70 posto ili više posto radnika ima EU digitalnu Covid potvrdu ili su stekli uvjete za dobivanje te potvrde. Kada je cijepljeno manje od 70 posto radnika, potpora se odobrava prema postotku radnika koji imaju potvrde.

Istaknula je da je to poduzeće od početka pandemije održavalo gradske i prigradske autobusne lnije te da, unatoč smanjenom prometu i 30 posto manjim prihodima te povećanim troškovima, nije bilo otkaza ugovora o radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:55