POŽEGA TUGUJE

Dirljiv oproštaj od mladića koji je preminuo u nesreći kod Novske: ‘Bio je genijalac...‘

‘Filip je bio izvrstan učenik, genijalac, praktičar. U našim je životima ostavio neizbrisiv trag‘, stoji u objavi škole

U krugu: Filip Pezić

 Vlado Kos/Cropix; Tehnička škola Požega/

Tehnička škola Požega oprostila se u ponedjeljak od svog učenika Filipa Pezića (17) koji je preminuo u željezničkoj nesreći koja se 9. rujna oko 21:30 sati dogodila u blizini mjesta Rajić na području Novske.

- Filip je bio izvrstan učenik, genijalac, praktičar. Učenik s kojim smo se ponosili kroz mnoga natjecanja. Bila je čast poznavati Filipa. U našim je životima ostavio neizbrisiv trag. Po dobru te pamtimo, s ljubavlju i poštovanjem spominjemo - stoji u objavi Tehničke škole Požega.

Iz Tehničke su škole rekli da će se sahrana Pezića održati 13. rujna u 13 sati na gradskom groblju Novska.

Podsjetimo, putnički je vlak u petak, 9. rujna, oko 21:30 sati u blizini mjesta Rajić na području Novske naletio na zaustavljeni teretni vlak. Prema podacima iz istrage, putnički je vlak u teretni udario zbog mogućeg kvara. U nesreći su smrtno stradale tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno - dvije teže, a devet lakše. Liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog vlaka.

Među putnicima u putničkom vlaku nalazilo se i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. rujna, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku na području Slavonskog Broda. Nakon provedenog upravnog postupka, izdana su im rješenja o povratku s rokom napuštanja Europskog gospodarskog prostora u roku od sedam dana. Rješenja su im izdana prije željezničke nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 08:37