OTIŠLA NA HARVARD

DIRLJIVI OPROŠTAJ PREDSJEDNICE OD KĆERI 'Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom, Hrvatska te čeka!'

 
Katarina Kitarović
 Goran Mehkek / CROPIX

Katarina Kitarović u srijedu je otputovala u SAD gdje će studirati na prestižnom sveučilištu Harvard, najstarijem u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od kćeri se dirljivom objavom oprostila na svom službenom profilu na Facebooku.

- Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila! (Washington, travanj 2008., sedmogodišnja Katarina u razgovoru u Bijeloj kući) - napisala je predsjednica kraj stare fotografije svoje mezimice.

- Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni Mama i Tata - objavila je još Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, Katarina Kitarović pohađala je Međunarodni IB program zagrebačke XV. Gimnazije (MIOC), a primljena je na čak četiri američka sveučilišta - na kraju je izabrala upravo Harvard.

Osim toga, predsjedničina kći bavi se i umjetničkim klizanjem, u kojem je također postizala odlične rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:29