ŠUM U KOMUNIKACIJI

Distributeri bijesni: ‘Svi su pomiješali dva pića! Evo, sad imamo 36 tisuća bočica koje nitko neće‘

Nakon što se pojavila informacija kako je Slovenija zabranila Prime bezalkoholno energetsko piće, stvorila se velika konfuzija

Lijevo je piće koje je nedozvoljeno u Hrvatskoj, a desno ono koje se smije prodavati

 Cropix/profimedia/

Šum u komunikaciji, pogrešne interpretacije i miješanje dva potpuno različita pića Prime, stajao je jednog od distributera čak 200 tisuća eura. Prime izotonično hidratacijsko piće u plastičnoj boci od pola litre je dozvoljeno, dok je Prime energetsko piće u limenci zabranjeno!

- U svega 20 minuta od objave, otkazali su mi kupci i sada 36 tisuća bočica, dva puna šlepera Prime hidratacijskog izotoničnog pića, nema kupca - požalio nam se jedan od tri distributera ovog vrlo popularnog pića među maloljetnicima.

image

Energetsko piće Prime

Cropix/Cropix

Naime, jučer se pojavila informacija kako je Slovenija zabranila Prime bezalkoholno energetsko piće, nakon čega se stvorila velika konfuzija i odjeknulo je kako je Prime nedozvoljen.

Kako neslužbeno doznajemo, Slovenci su u jednom trgovačkom lancu pronašli sporne limenke energetskog napitka i zato su zabranili prodaju istoga. Što se Hrvatske tiče, to piće se nikada nije niti nalazilo na policama niti jedne hrvatske trgovine. Naime, u Hrvatskoj postoje tri distributera i niti jedan nije na police doveo sporne limenke.

Ono što je utvrdila Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata u do sada provedenim inspekcijskim nadzorima je da se samo u jednom slučaju, isključivo putem web trgovine, prodaje energetsko piće koje sadrži nedozvoljeni sastojak L-teanin.

- Slijedom utvrđenog, nadziranoj osobi, sukladno čl. 36. Zakona o hrani donesena je mjera zabrane stavljanja na tržište. U konkretnom slučaju inspekcijski nadzor je i dalje u tijeku - kažu iz Državnog inspektorata.

Dakle, činjenica je da je hidratacijsko izotonično piće Prime, koje se nalazi u prodaji, dozvoljeno i smije se prodavati i kupovati, neovisno o dobi.

- U nadzorima provedenim u maloprodajnim trgovinama sanitarna inspekcije Državnog inspektorata je utvrdila da se u prodaji nalaze isključivo istoimeni proizvod bezalkoholna hidratacijska pića koji ne sadrži nedozvoljeni sastojak L-teanin te se mogu nalaziti na tržištu - potvrđuju iz Inspektorata.

U konačnici, distributeri koji prodaju dozvoljeno piće koje nije štetno sada su u nezavidnoj situaciji jer se stvorila fama i pogrešni zaključci pa su mnogi zaključili kako plastične bočice izotoničnog napitka Prime nisu dozvoljeni.

- Šteta je nesaglediva, i nadamo se kako će se uskoro sve stabilizirati. Pošteno radimo svoj posao i nekoliko nespretnih izjava nam je napravilo kaos. Jučer smo cijeli dan provodili na telefonu i pokušavali objasniti da je riječ o različitim proizvodima - kaže naš sugovornik, distributer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:56