MINISTRICA OBRAZOVANJA

DIVJAK O BANDIĆU 'Važno je prepoznati tko radi za budućnost djece i sustava, a tko podmeće iz nerazumnih politikanskih razloga'

Blaženka Divjak
 Vlado Kos / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak, komentirajući najavu saborskog Kluba zastupnika stranke Milana Bandića da će početi prikupljati potpise za njenu smjenu, da treba prepoznati tko radi za budućnost djece i sustava, a tko podmeće.

"Nadrealna je situacija. Ono što treba prepoznati i dobro je da javnost prepozna - tko radi ono što je važno za budućnost naše djece i sustava, a tko podmeće iz potpuno nerazumnih politikanskih razloga", poručila je Divjak.

Što se tiče odnosa između partnera u vladajućoj koaliciji, istaknula je da radi kao ministrica iz kvote HNS-a ali nije stranačka osoba pa se u tom smislu ne bavi stranačkim politikama.

Saborski Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti u srijedu će početi prikupljati potpise za smjenu Divjak, a prošloga tjedna njezinu je smjenu od premijera Andreja Plenkovića zatražio Bandić optužujući je da svjesno krši zakon.

Također je pozvao mjerodavne državne institucije da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je utrošeno više od 7,3 milijuna kuna, a neće se primjenjivati u "Školi za život", te nabavu 8000 tableta koje se inače može kupiti za upola manju cijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:49