UBLAŽAVANJE MJERA

DIVJAK O POČETKU ŠKOLE 'Ostavit ćemo roditeljima i rezervnu mogućnost. Ovo je tek zaključak Vlade, odluku tek treba donijeti'

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Vlada je danas usvojila zaključak o planiranim mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti u kontekstu epidemije Covid-19. Od 11. svibnja omogućit će se okupljanja od 10 osoba na jednom mjestu. Tada će se omogućiti rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s teškoćama.

"Najveći dio učenika završit će školsku godinu na online nastavi. Uvjerena sam da će većina roditelja vidjeti da su se uvjeti osigurali, ali ostavit ćemo i rezervnu mogućnost", rekla je za N1 kratko ministrica obrazovanja Blaženka Divjak pojašnjavajući zaključak o ponovnom odlasku u školu.

Dodala je da je sad tek donesen zaključak Vlade, a tek treba donijeti odluku.

"Treća faza ovisi o provedbi prve dvije faze. Neki nastavnici su i sad u školama i imaju mogućnost zbrinjavanja učenika. Imam sastanak s ravnateljima i kad Stožer i HZJZ daju jasne upute, moći ćemo komentirati koji su uvjeti za odlazak u školu", rekla je Divjak.

Potvrdila je još jednom da će se matura provesti od 8. do 29. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:18