MINISTRICA OBRAZOVANJA

DIVJAK UOČI POVRATKA U ŠKOLE 'To neće biti čuvanje djece nego nastava u okviru 16 nastavnih sati u tjedan dana'

Blaženka Divjak
 Davor Pongračić / CROPIX

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak odgovarala je na pitanja novinara o povratku učenika u škole od idućeg tjedna te o ispitima na državnoj maturi.

'Epidemiološke upute su takve da je jasno da se pišu samo obvezni predmeti, nema mjesta za pisanje izbornih predmeta, NCVVO je predložio novi kalendar pisanja obveznih ispita državne mature, MZO dao suglasnost za kalendar i očekujem da NCVVO objavi kalendar', rekla je Divjak za N1.

Dodala je da još nema podatak o broju učenika koji će se u ponedjeljak vratiti u škole, no smatra da će to biti 20-30 posto svih učenika u osnovnim školama.

'Mi moramo pokazati solidarnost sa svima koji imaju potrebu da djeca budu u školama, prvenstveno djeca roditelja koji su zaposleni. Konstantno primam pisma roditelja koji rade i zahtjevaju da škole budu otvorene', ističe Divjak za N1.

Novinari su rekli da se to ne bi trebala zvati nastava u školi, već čuvanje djece, no ministrica kaže da nisu u pravu: u školi se organizira nastava u okviru 16 nastavnih sati u tjedan dana, i zato se radi o nastavi, a ne o čuvanju djece, rekla je.

Divjak se osvrnula i na rebalans proračuna Ministarstva rekavši da su prvenstveni izvor za rebalans neutrošena sredstva za prijevoz učenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:27