IZJAVA MINISTRICE

DIVJAK UOČI SJEDNICE VLADE Oporbeni zahtjev za moju smjenu je neargumentiran i politikantski'

Blaženka Divjak
 Damjan Tadić / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ponovila je u srijedu da je SDP-ov zahtjev za njezinim smjenom, o kojem će se danas očitovati Vlada, neargumentiran i politikantski, jer ne uzima u obzir pozitivne pomake koje je ona ostvarila u mandatu.

"Iz ovog neargumentiranog zahtjeva razvidno je da se bavi politikanstvom, a ne suštinom - što je napravljeno u sustavu, zašto je važno poboljšati položaj učitelja i nastavnika i koliko je rastao proračun i ulaganje u odgoj i obrazovanje u ovom razdoblju u odnosu na neke prethodne periode. To je ono što je bitno", izjavila je Divjak uoči sjednice Vlade. Na njoj će Vlada očitovati o prijedlogu 31 saborskog zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

Upitana za najave iz HDZ-a da će se još razgovarati o njezinoj ministarskoj poziciji i odnosom s HNS-om, odgovorila je da to treba pitati HDZ-ovce.

"Živimo u demokratskoj državi i društvu, svatko ima pravo na svoje mišljenje. U koalicijskoj vladi svaki partner ima pravo zastupati ciljeve zbog kojih je u vladu ušao. Svi moramo raditi tako da jasnu poruku šaljemo građanima što je zapravo demokracija", kaže Divjak.

Upitana za mogućnost da je premijer ipak smijeni, odgovorila je da nju zanima samo budućnost obrazovnog sustava, da djeca imaju šansu u Hrvatskoj, a sve drugo - odnosi među političarima i strankama za nju je drugorazredni problem.

Upitana za jučerašnju debatu predsjedničkih kandidata, rekla je da je na njoj otvoren popis tema zbog kojih ljudi odlaze iz Hrvatske, a ne zbog kojih bi se trebali vraćati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 19:34