NASILJE KOD SHERATONA

DIVLJAŠTVO NA ULICI Policija prijavila i volonterku koju je tukao HDZ-ovac!

Batinaš je Nenad Viduka, HDZ-ov član Mjesnog odbora Jarun
 Građanska akcija/Facebook

Nakon provedenih obavijesnih razgovora, policija je danas odlučila podnijeti prekršajnu prijavu i protiv 34-godišnje M. R., djevojke koja je u ponedjeljak navečer prijavila da je napadnuta ispred hotela Sheraton gdje se održavao skup HDZ-a, kao i muškarca kojega je M. R. prijavila za napad. Riječ je o Nenadu Viduki (47), HDZ-ovu članu zagrebačkog Mjesnog odbora Jarun.

BRUTALAN NAPAD Volonterku Građanske akcije HDZ-ovac gazio nogom i vikao: 'Kurva me snima!'

Kako je priopćila zagrebačka policija, protiv oboje je podnesena prijava zbog remećenja javnoga reda i mira te su oboje pušteni da se brane sa slobode. Policija nije specificirala zbog čega su oboje točno prijavljeni, odnosno koja je službeno utvrđena verzija događaja. Djevojka M. R., koja je s pripadnicima Građanske akcije prosvjedovala ispred Sheratona, u kojemu se održavao skup HDZ-a u povodu godišnjice smrti Franje Tuđmana i kamerom snimala prosvjed, prijavila je u ponedjeljak navečer policiji da ju je jedan muškarac, za kojega pretpostavlja da je došao na HDZ-ov skup, iz čista mira uhvatio za ruku u kojoj je imala kameru te je srušio na tlo pokušavši joj oduzeti kameru.

Karamarko drži policiju

- U jednom mi je trenutku viknuo: ‘Kurva me snima’ te nasrnuo na mene - ispričala je djevojka i dodala kako su joj u policiji na saslušanju jučer rekli da je i ona možda pridonijela incidentu.

- Pitam se da li ova Vlada kontrolira svoja ministarstva ili su ona još pod nadležnošću Tomislava Karamarka -izjavila je jučer djevojka te zamolila da joj ne objavljujemo indentitet jer se ne osjeća sigurno.

Prema Vidukinoj verziji, on je bio napadnut.

Javna površina

- Čim smo došli, odmah su nam počeli vikati HDZ-ovski lopovi, a vidio sam i velik transparent ‘Detuđmanizacija’ - reko je Viduka. Tvrdi da je djevojku najprije nekoliko puta upozorio da ga ne snima, no ona ga je uporno nastavila snimati.

- U jednom trenutku grubo me je opsovala i nastavila snimati pa sam joj rukom pokrio kameru. Ona je počela vrištati, a zatim su na nas skočili njezini prijatelji i oboje nas srušili na tlo - rekao je Viduka. Na naš upit zna li da je snimanje na javnim površinama dopušteno, odgovorio je kako je on bio ispred ulaza u hotel te da to nije javna površina.

M. R. nam je takvu verziju događaja demantirala, nazvavši je apsurdnom. Ustvrdila je da je Nenad Viduka nasrnuo na nju te joj ruku u kojoj je bila kamera trljao o asfalt, o čemu postoji i medicinska dokumentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:31