KRIZNA SITUACIJA

DJECA IZ VUKOMERCA PONOVNO U ŠKOLSKIM KLUPAMA U školu stigli i Bandić i Lovrić, dogovorili su postavljanje nadzornih kamera

 
Prosvjed građana ispred škole u Vukomercu
 Ronald Goršić / CROPIX

Djeca Osnovne škole Vukomerec koja zbog oružanog obračuna u naselju od srijede nisu išla u školu, jutros su ponovno u školskim klupama, javlja RTL.

Većinu su dopratili roditelji, u naselju vlada mir, ali policija se može vidjeti na svakom koraku. HRT javlja da se u u školu vratilo 70-ak posto učenika.

U vukomerečku školu stigli su i gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić kako bi se sastali s ravnateljem i roditeljima.

Dogovoreno je da policija ostaje uz školu do daljnjeg, da će se postaviti rasvjeta i nadzorne kamere, a djeci je i dalje na raspolaganju psihološka pomoć. Roditelji su uglavnom zadovoljni, ali boje se što će biti kad policija ode.

Rekli su da će nastaviti pratiti djecu u školu, nisu potpuno mirni, ali svjesni su da se ne može nekoga iseliti tek tako iz kuće. Iseljavanje problematične obitelji i dalje je aktualno na zahtjev roditelja, a Grad Zagreb pokušava pronaći rješenje i za to, javlja RTL.

Podsjetimo, zbog sigurnosne situacije roditelji su nakon oružanog okršaja prošlog utorka odlučili da njihova djeca neće ići u školu do daljnjeg.

Kako javlja Mediaservis na Twitteru, iznad zagrebačkog Vukomerca kruži helikopter, a o tome javljaju i drugi korisnici te društvene mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:25