HUMANITARNA AKCIJA

DJEČAK ČIJA JE ŽIVOTNA PRIČA UJEDINILA HRVATSKU 'Uz ovakvu pomoć, obaveza mi je izdržati sve i prohodati'

Moram uspjeti kada znam da iza mene stoje velika srca velikih sportaša i još većih ljudi, kaže Mislav Šušak (14), dječak obolio od cerebralne paralize
 Vlado Kos/CROPIX

Mislav Šušak ima 14 godina i samo jednu želju: napokon prohodati. Dječak iz Belog Manastira s cerebralnom paralizom kao posljedicom prijevremenog dolaska na svijet sprema se za novu veliku bitku.

Do sada je uspješno svladao sve prepreke koje stoje na putu njegovog prvog koraka, a za konačan uspjeh pred njim su još tri operacije stopala u Njemačkoj kako bi se ispravile deformacije i nestali bolovi. Operacije u čiji uspjeh Mislav nimalo ne sumnja.

- Kada znam da iza mene stoje velika srca velikih sportaša i još većih ljudi, kao i brojnih drugih, meni nepoznatih, koji su se ujedinili da mi pomognu, moram vjerovati da će sve uspješno završiti iako to nije baš lako za nekoga tko ima 14 godina. Bilo je i faza kada sam mislio da neću moći izdržati sve što me čeka, no uvijek sm uspijevao pronaći snagu i krenuti dalje - rekao je mali Baranjac.

- Strah je prisutan, ali, evo prošlu noć sam sanjao da smo otputovali u Njemačku, pa mi se čini da bi to mogao biti dobar znak - kazao je Mislav, za koga je Udruga roditelje djece s posebnim potrebama Baranjski leptirići pokrenula humanitarnu akciju Mislavov prvi korak kojoj su se pridužili i brojni sportaši.

Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivica Olić, Ivan Rakitić, Vedran Ćorluka, nogometaši Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke, rukometašice Podravke, rukometaši Nexea i PPD Zagreb, HNS, HRS...

Svi su se ujedinili u jednu veliku humanu momčad doniravši dresove s potpisima koji će završiti na aukciji kako bi se prikupilo oko 40.000 eura potrebnih za operacije.

- Riječ je operativnim zahvatima koji su se do sada pokazali uspješnima, pa je tako nakon operacija u Njemačkoj prohodalo već desetak djece iz Hrvatske. Sve to stajat će oko 40.000 eura, a mi taj novac jednostavno nemamo - rekao je Mislavov otac Držislav, ujedno predsjednik i osnivač Baranjskih leptirića.

Majka Nevenka kaže da joj je osim bola i patnje koju je njezin sin do sada trpio najviše žao toga što nije imao vremena biti dijete.

- Život ga je učinio i preozbiljnim za njegove godine. Nadam se da će jednog dana barem djelomično nadoknaditi i ono što je u djetinjstvu propustio - istaknula je Mislavova majka.

KAKO SE UKLJUČITI

Licitacija do 21. prosinca, cilj 40.000 eura

Licitacija je počela 12. prosinca i trajat će do 21. porsinca. Licitirati se može putem interneta na aukcije.hr (www.aukcije.hr/mislavovprvikorak.php) ili na broj telefona 01/6536300.

Dresovi će biti dostavljeni novim vlasnicima nakon što licitacija završi odnosno nakon što licitirana sredstva budu doznačena na račun Udruge Baranjski leptirići. Oni koji ne mogu sudjelovati na aukciji dobrovoljne priloge mogu uplatiti na IBAN HR8723400091510689176, svrha: Pomoć za Mislava SWIFT CODE: PBZGHRZX ili nazvati telefon za pomoć - 060 922 922 (6,25 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:11