POTVRĐENO JUTARNJEM

Dječak kojeg su roditelji ostavili pred obiteljskom kućom napustio bolnicu: ‘Jako je napredovao‘

Njegova je budućnost neizvjesna, a sve ovisi o tome hoće li mu biti pronađeni roditelji
Napušteni dječak
 Cropix

Dječak, koji je 12. ožujka u kolicima ostavljen pred obiteljskom kućom u istočnom dijelu Zagreba, napustio je KBC Zagreb, na čijoj je pedijatriji bio od dana kad je pronađen, te je smješten u Dom za djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, potvrđeno nam je iz KBC-a.

Dječak, koji je u trenutku pronalaska bio star oko dva tjedna, imao je nisku težinu te su liječnici odlučili da će ga zadržati u bolnici dok ne bude imao tri kilograma.

- Dječak je napredovao, postigao je težinu od 3300 grama te je ocijenjeno da je dijete zdravo i da više nema potrebe za liječničkom skrbi - rekao nam je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

Dječačić još uvijek nema ime, odnosno zaveden je pod oznakom N20210297955N, a ime će mu odrediti nadležni centar za socijalnu skrb, koji mu je imenovao skrbnika i koji će nadalje brinuti o mališanu. Njegova je budućnost neizvjesna, a sve ovisi o tome hoće li mu biti pronađeni roditelji.

U Nazorovoj, s obzirom na zaštitu prava djeteta, nisu potvrdili niti demantirali dolazak djeteta na njihovu skrb.

Kažu nam da mogu pričati samo načelno o takvim situacijama. Kada bi dijete bilo kod njih, pojašnjavaju, smjestili bi ga s djecom sličnog uzrasta uz stručnjake koji bi pazili na njegov razvoj. No, sve odluke donosi nadležni Centar za socijalnu skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:14