ZAPUŠTANJE DJETETA

Dječak koji je jučer pronađen na ulici u Puli pao je s krova visokog 11 metara!

 Goran Šebelić/Cropix

PULA - Hrvatska je javnost u srijedu ostala šokirana informacijom kako je četverogodišnji dječak pronađen u rano jutro na nogostupu pulske rive, pothlađen i sa slomljenom nogom.

Policija je jutros izvijestila kako je za nesretan slučaj odgovoran dječakov 41-godišnji otac. Naime, on je oko 5 sati ujutro otišao iz stana u kojem je spavao njegov sin te zaključao vrata.

Tijekom njegova izbivanja, dječak se probudio i vjerojatno u bunilo od buđenja te u potrazi za ocem izašao kroz prozor u kuhinji na krov susjedne zgrade odakle je pao na nogostup. Riječ je bila o visini od jedanaest metara.

Muškarac koji je dijete pronašao, a po svemu sudeći radi se o susjedu, pozvao je Hitnu medicinsku pomoć koja se pobrinula za mališana. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je dijete pothlađeno, da ima slomljenu nogu, ozljedu na glavi, grudnom košu i plućima.

Četverogodišnjak je hospitaliziran u Dječjoj bolnici Kantrida Kliničkog bolničkog centra Rijeka nakon čega je prebačen u dječju bolnicu u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Iako se ne nalazi u životnoj opasnosti u sljedećih nekoliko dana čeka ga niz operacija, nakon čega će uslijediti višetjedni oporavak.

Policija će protiv oca podići kaznenu prijavu zbog zapuštanja i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:29