POTEZ NOVE VLASTI

Dječja bolnica Srebrnjak dobila je novo Upravno vijeće, smijenjeni svi Bandićevi ljudi

Nova zagrebačka vlast odlučila je smijeniti sve članove Upravnog vijeća koje je postavila prošla
Ana Stavljenić Rukavina
 Nera Simic/Cropix

Dječja bolnica Srebrnjak dobila je novo Upravno vijeće na čijem je čelu prof.dr. Sanja Kolaček, dugogodišnja predstojnica Klinike za pedijatriju Dječje bolnice u Klaićevoj.

Dolazi na mjesto donedavne predsjednice UV-a prof. dr. Ane Stavljenić Rukavine koje je nedavno završila na ispitivanju u USKOK-u jer je se tereti za utjecaj na izbor ravnatelja te bolnice oko kojeg se prije godinu dana podignula velika prašina.

Nakon što se konstituira novo Upravno vijeće Srebrnjaka valja očekivati objavu javnog natječaja za novog ravnatelja koji bi trebao doći na mjesto trenutnog dr. Ive Dumić-Ćule oko čijeg se izbora i dalje vuku velike kontroverze.

Kao što je već bilo ranije najavljivano, nova zagrebačka gradska vlast odlučila je smijeniti sve članove Upravnog vijeća koje je postavila prošla Bandićeva vlast.

Uz prof.dr. Kolaček, poznatu liječnicu i znanstvenicu, novi članovi Upravno vijeća su prof. dr. Tomislav Lauc, prof. dr. Marko Turudić i mr. sc. Ivana Novoselec. Smijenjeni su, uz Stavljenić Rukavinu, i Slavko Antolić, Jozo Miličević i Andrea Šulentić.

Kako saznajemo, članovi Upravnog vijeća koje nije postavio grad - prof. dr. Davor Plavec, zaposlenik bolnice i prim.dr. Milivoj Novak koje je imenovalo Ministarstvo zdravstva, trebali bi nastaviti s radom.

Uz uvaženu liječnicu i znanstvenicu prof.dr. Kolaček među novim članovima je i Marko Turudić, profesor na Katedri za upravno pravo na Pravnom fakultetu, a njegov je znanstveni interes javna nabava. Ivana Novoselec je pak izvršna direktorica Akademije za politički razvoj, a bavi se i pripremama operativnih programa, strateškim projektiranjem i projektnim planiranjem osobito u upravljanju EU fondovima. Novi član UV-a je i prof.dr. Tomislav Lauc koji predaje na Stomatološkom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a inače je i ravnatelj Stomatološke poliklinike Apolonia.

Riječju, na Srebrnjaku će biti puno posla za Upravno vijeća ali i za novo buduće vodstvo bolnice koje mora prije svega realizirati projekt EU-a za translacijsku medicinu u vrijednosti od 56 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:57