NASTAVAK SURADNJE

Dječji dom Zagreb izgradio i opremio igralište donacijom PBZ-a od 46,5 tisuća eura

Dječji dom Zagreb pruža socijalne usluge djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima
 Privatni Album/

Dječji dom Zagreb - podružnica „Antun Gustav Matoš“ izgradio je i opremio dječje igralište i vanjsko vježbalište s 46,5 tisuća kuna donacije PBZ grupe, u sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" i Visa kartice sa srcem

Ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava rekla je da je ta donacija nastavak dugogodišnje suradnje s PBZ grupom, koju su ostvarili kroz različite humanitarne akcije i sponzorstva Dječjem domu Zargeb.

image
Privatni Album/

Prošlogodišnja donacija bila je usmjerena na najmlađu populaciju te smo zahvaljujući njoj izgradili i opremili senzorički park na našoj lokaciji u Nazorovoj 49, kojim smo podigli kvalitetu terapije za dječicu u tretmanu, podsjetila je Kelava te dodala da je ove godine donacija namijenjena školskoj populaciji - njihovim korisnicima na lokaciji podružnice "A. G. Matoš" u Selskoj cesti 132, gdje brinu o četrdesetak djece u dobi od 7 do 18 godina.

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe izgradili su i opremili dječje igralište za mlađi uzrast te vanjsko vježbalište za starije školarce, koje oni već uvelike koriste.

Kelava je zahvalila Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, PBZ Grupi te svima koji su sudjelovali u realizaciji te vrlo vrijedne donacije.

image
Privatni Album/

"Raduje nas svaka prilika da pomognemo djeci i mladima te nam je drago da smo u sklopu našeg humanitarnog projekta ‘Činim dobro svaki dan‘ i ‘Visa kartice sa srcem‘ pomogli i Dječjem domu Zagreb - Podružnici A. G. Matoš" rekao je predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Dinko Lucić.

Nadamo se, dodao je, da će novo dječje igralište i vanjsko vježbalište, čiju izgradnju i opremanje je omogućila ova donacija, uljepšati svakodnevne trenutke, igru i odrastanje te poboljšati kvalitetu života korisnika Dječjeg dom.

Dječji dom Zagreb pruža socijalne usluge djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima te trenutno u institucijskim i izvaninstitucijskim uslugama ima 450 korisnika, djece i članova njihovih obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. veljača 2024 23:20