UZBUNA

Dječju igru na igralištu u Splitu prekinuo - bager, stanari na nogama, pozvana i policija

Privatni vlasnik terena pikamerom buši rupe da ogradi svoje zemljište
Bager na igralištu u Vrančićevoj
 Tom Dubravec/Cropix

Na sportsko igralište južno od zgrada u Vrančićevoj ulici, prije nekoliko minuta stigli su bageri kako bi izbušili rupe za stupove kojima privatni vlasnik i potencijalni investitor objekta Dalibor Ćorić želi ograditi svoje zemljište smješteno istočno od Bušićeve ulice, piše Slobodna Dalmacija.

Vlasnik većeg dijela terena je na toj lokaciji angažirao i zaštitare, koji osiguravaju prostor, što je dodatno uzbunilo stanare okolnih zgrada, ali i iznenadilo djecu koja su se tu igrala.

image
Martin Mladen Pauk i Dalibor Ćorić
Tom Dubravec/Cropix

Kako doznajemo, investitor Ćorić je već dugi niz godina vlasnik većeg dijela zemljišta na kojem planira izgradnju poslovnog objekta u čijem sklopu bi bila i javna garaža i sportski tereni, slični postojećima.

Manju parcelu u obuhvatu zone posjeduje i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju kao pravni sljednik nekadašnjeg Građevinskog školskog centra koji je i dalje upisan u katastarske knjige, ali prema neslužbenim informacijama, u toj obrazovnoj upravi nisu znali za taj podatak.

Također, doznajemo kako je Grad odmah poslao na teren komunalne redare, a o situaciji je obavještena i policija.

image
Bager na igralištu u Vrančićevoj
Tom Dubravec/Cropix

Fotografija djece koja se igraju dok pikamer uništava igralište, vjerno prikazuju kaotičnu situaciju koja se od jutros odvija na terenu.

Kako doznajemo od splitskog gradskog vijećnika Martina Mladina Pauka koji živi u obližnjem stambenom objektu, raskopano je već pola igrališta. Prema njegovim riječima, u ovim trenucima na tom "gradilištu" se nalazi 50-ak stanara, dva komunalna redara, zaštitari tvrtke privatnog investitora, a čeka se i dolazak policije.

image
Bager na igralištu u Vrančićevoj
Tom Dubravec/Cropix

- Kada smo jutros shvatili da se kreće s radovima na terenu na kojem se igraju djeca, odmah sam kontaktirao gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu koji ništa nije znao o tome - prepričao nam je Pauk.

U trenutku kada je krenuo automobilom u Banovinu na hitno sazvani sastanak kako bi se postiglo rješenje, već je krenulo rušenje igrališta.

image
Bager na igralištu u Vrančićevoj
Tom Dubravec/Cropix

U ovim trenucima novinari “Slobodne” odlaze na teren kako bi se utvrdilo o čemu je riječ. Uskoro donosimo opširnije informacije o ovom događaju, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:42