OGORČENI SU

Djelatnici Hitne prosvjedovali ispred Remetinca zbog uhićenog kolege: ‘Danas Mario, sutra mi!‘

Radnici Hitne pomoći ogorčeni su postupanjem prema njihovom kolegi koji je na Bundeku pregazio trojicu maloljetnika
 Željko Puhovski/Cropix

Radnici Hitne medicinske pomoći okupili su se u četvrtak ispred zatvora u Remetincu kako bi iskazali podršku kolegi vozaču kojemu je određen istražni pritvor nakon prošlotjedne prometne nesreće u kojoj je ozlijedio troje maloljetnika koji su sjedili na travi s južne strane Bundeka.

image
Željko Puhovski/Cropix

"Naš Mario nije ničim zaslužio ovakav odnos. Tražimo od DORH-a očitovanje zašto pritvor od 30 dana, a pisali smo i premijeru. Nismo zaslužili da nas se smješta u pritvor. Zašto nismo dobili službeno izvješće o nesreći?", rekao je jedan od okupljenih radnika.

Prošle srijede, oko 22 sata, s južne strane jezera Bundek, djelatnici hitne medicinske pomoći pružali su u svom vozilu liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na trovanje alkoholom. Nakon toga 62-godišnji vozač krenuo je vozilom prema kolniku te ozlijedio troje maloljetnika koji su se sjedili na travi.

image

Prosvjed ispred Remetinca

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

/Cropix
image

Prosvjed ispred Remetinca

Zeljko Puhovski/Cropix

Na sudu u Velikoj Gorici 62-godišnjem vozaču hitne medicinske pomoći određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te je potom prevezen u Remetinec. Njegovi kolege ovako postupanje ocjenjuju previše rigoroznim. Ispred zatvora razvili su transparent s natpisom "Svi smo mi Macan. Danas on, sutra mi".

Osim toga, ogorčeni postupanjem prema njihovom kolegi, najavili su da će u prometu voziti opreznije i prema propisima, što će za posljedicu imati dulje vrijeme potrebno za dolazak do pacijenta.

Radnici su upozorili i na činjenicu da je njihov vozač u 62. godini života večernje sate i dalje provodio na poslu te još jednom istaknuli zahtjev za beneficiranim radnim stažem

"Pozivam sve da se prizna beneficirani radni staž. Ne zbog nas, nego zbog naših pacijenata. Kako je moguće da vozač Hitne radi 12 sati sa 62 godine?", rekao je jedan djelatnik.

Radnici su ozlijeđenim maloljetnicima poželjeli brz oporavak i zahvalili njihovim obiteljima što ih ne kritiziraju i osuđuju.

S druge strane, izrazili su razočaranje što ima javnu podršku nije uputila ravanateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević.

"Ne možemo se pomiriti s tim da se našeg kolegu koji je do jučer svojim vještinama spašavao ljudske živote tretira kao najvećeg kriminalca ove države te ga se sprovodi po sudovima s lisicama na rukama. Iste te ruke 27 godina upravljaju vozilom hitne medicinske službe. Te ruke su držale taj volan i danju i noći, po kiši i suncu te neumorno pomagale u spašavanju ljudskih života” naveli su organizatori u pozivu na prosvjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:38