PONIŽAVAJUĆE

Djelatnici lučke kapetanije mahom daju otkaze, a sada je stigao bizaran šamar: ‘Sigurnost Jadrana bit će u crvenom!‘

Osim što će dobivati po jednu majicu godišnje, smanjili su im se i činovi, a da to nitko nije ni znao

Arhivska fotografija

 Vladimir Dugandzic/Cropix

U Narodnim novinama početkom siječnja izišao je novi Pravilnik o odorama djelatnika Lučkih kapetanija. No, umjesto da daju naznačiti bolja vremena ljudima koji se sve više javno bune protiv načina kako se Uprava sigurnosti plovidbe prema njima odnosi, sada je Pravilnikom određena njihova degradacija, žale nam se iz Lučkih kapetanija diljem obale, piše Morski.hr.

- Znači ima nekoliko jako čudnih stvari. Po starom pravilniku iz 2017. trebali smo dobivati 5 kratkih polo majica i 5 dugih polo majica svake 2 godine. Djelatnici su dobili samo jednom do sada i to 2018.znači 2020. i 2022. ništa.

Možete li zamisliti te polo majice nakon šest godina? A zašto nisu dobivali još 2 puta, treba vidjeti. Znači donijeli su pravilnik kojeg ne poštuju - govori nam izvor iz jedne od lučkih kapetanija.

Apsurdu ovdje nema kraja, pa će tako po novom pravilniku ljudi koji na terenu provode i hladne zimske, ali i vruće ljetne dane, dobivati po pet majica svakih pet godina, dakle po jednu majicu godišnje!

No, ni to nije sve:

- Osim toga smanjili su se i činovi, a da to nitko nije ni znao. Na primjer lučkog kapetanu su se činovi smanjili za dvije štrike. Zašto, to nitko ne zna - kazuje nam drugi izvor iz jedne od lučkih kapetanija, gdje djelatnici sve češće daju otkaze i uzimaju bolovanje, piše Morski.hr.

Nastavi li se ovakvo stanje sa škrtarenjem na najbitnijem kadru sigurnosti Jadrana, kazuju nam, postoji ozbiljna bojazan da u turističkoj sezoni, od koje čitava država živi i stvara BDP, stupanj ugroze bude debelo u crvenom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:47