SVE ZBOG POTVRDA

Djelatnik zadarske bolnice dao otkaz: Otkad je uvedeno obavezno testiranje, više se nije pojavljivao na poslu

Ima još nekoliko djelatnika koji odbijaju testiranje, te je u tijeku procedura davanja opomena pred otkaz

Ilustracija/Prizori u krugu OB Zadar

 Luka Gerlanc/Cropix

U Općoj bolnici Zadar s jednim je djelatnikom sklopljen sporazumni otkaz, nakon što se, od dana kada je uvedeno obavezno testiranje na koronavirus, nije pojavljivao na poslu, piše Zadarski.hr.

- Nitko ne može raditi ako dva puta tjedno ne napravi test, ili je cijepljen, no pojavio se manji broj djelatnika koji i testiranje odbijaju. S obzirom da takvi ne mogu raditi, mi možemo samo pokretati disciplinske postupke zbog nedolaska na posao. U slučaju jednog sporazumnog otkaza, radilo se o djelatniku iz tehničke službe, koji nakon uvođenja obaveze testiranja uopće nije dolazio na posao. Nije se ni javljao, niti je dolazio. Nakon otprilike mjesec dana došao je i rekao da želi dati otkaz. To je učinjeno sporazumno – kazao je zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice dr. Edi Karuc.

Dodao je da se brisevi mogu napraviti i drugdje, ne nužno u bolnici.

- Od kada je ta mjera uvedena, puno naših djelatnika odlučilo se cijepiti. Ima još nekoliko djelatnika koji odbijaju testiranje, te je u tijeku procedura davanja opomena pred otkaz. Pridržavamo se svih pravila, a u međuvremenu mnogi od nas cijepili su se i treći put – kazao je dr. Karuc.

U sustavu Doma zdravlja Zadarske županije, kako nam je kazala ravnateljica Renata Bek, nema djelatnika koji se odbijaju testirati, prenosi Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2023 04:33