SMRT MLADOG MANEKENA

Djevojka napisala pjesmu iznenada preminulom Patriku Cvetku, prijatelji neutješni: ‘Bio je dobrota kojoj se diviš‘

Danas u 14 sati poželjet će mu posljednje zbogom na mirogojskom krematoriju

Patrik Cvetko

 Instagram/

Na sam Božić iznenada nas je napustio Patrik Cvetko u svojoj 29. godini života uslijed epileptičnog napada. Već se danima neutješna obitelj i prijatelji s velikom tugom opraštaju od uspješnog modela emotivnim objavama na društvenim mrežama, među kojima se posebno istakla objava njegove djevojke Gie koja mu je posvetila pjesmu. Danas u 14 sati poželjet će mu posljednje zbogom na mirogojskom krematoriju.

Šokantna vijest o smrti mladog manekena iznenadila je cijeli svijet i stala na put njegovim brojnim planovima kojima, nažalost, nećemo svjedočiti. Patrikova djevojka Gia objavila je na Facebooku dirljivi videozapis s njihovim slikama i snimkama koji joj je Patrik posvetio dok su bili na ljetovanju. U pozadini svira Entre Dos Aguas glazbenika Paca de Lucije, a za njega je napisala i dirljivu pjesmu.

PJESMA

Loše mi je nekad koliko si lip

Ne mogu te gledat koliko te gledan

Naša si me, tila san da me pronađeš

Pokrila san se tobon, topla si deka

Tvoj smih je mir, naš smih je čistija zemlju

Tvoga tila je ponestalo, dok spiritu ti se klanjam

Slavin te učitelju moj, ljubav naša nas čeka

Uteka si prije vrimena, uvik si bija brži

Pratin te izdaleka, u najbližoj tišini

Nema svita od njih trista, koji će me maknit iz tvoga krila

Krilo tvoje je svemir u kojen dišen

A presta si mi disat, presta mi je život

Skupaljan tvoju forcu, bila ti je nalik, niko jači od tebe

Zima mi je duši, nema žarišta

Tirkizni lipotane, tvoje zlatno svitlo bit će mi kompas sve živote

Sljedeći put, ja ću tebe da pronađem.

- Nuestra amor para todas las vidas, tvoja Gia niña.

Pjesmu je napisala u dahu, iako se riječima njihov odnos ne može opisati. - Bez ikakve patetike, ove su riječi samo odraz naših osjećaja koje smo organski doživjeli samo on i ja, rekla je ožalošćena Gia.

Osim u modelingu, svestrani Patrik jednako je uspješan bio kao fotograf, DJ i sportaš. No, prijatelji i obitelj pamte ga po drugim stvarima kao što su njegov zarazan osmijeh, vječna pozitiva, dobrota i ljubav kojom je zračio. S Patrikovim preranim odlaskom teško se nose i članovi Karate kluba Lotos kojeg je i sam bio član od svoje pete godine.

- Bio je divan mladić bez grama zla i zle namjere, tragično je i prerano otišao. Mi smo kvartovski klub, poznajemo roditelje, svi smo bili potreseni i pomogli smo koliko smo mogli, ali to ništa ne znači jer Patrika više nema, rekli su iz kluba.

Patrik, koji se modelingom počeo baviti potpuno slučajno na nagovor sestre, brzo je napredovao i postao jedan od najtraženijih hrvatskih manekena. Iza njega je iznimna svjetska manekenska karijera, a godinama je živio i radio na relaciji Los Angeles - Zagreb. Čim je krenuo s prvim snimanjima u Hrvatskoj, počele su se redati ponude iz inozemnih agencija, no nije zaboravio svoj klub u kojem krenula njegova sportska karijera.

- Bio je vrlo uspješan i perspektivan karataš, čak je predstavljao Zagreb na Europskom prvenstvu regija. Kasnije se okrenuo modelingu, otišao u Los Angeles, ali dolazio je na treninge kad god bi bio u Hrvatskoj. Užasno je ovo što se dogodilo, poručili su iz Lotosa.

Na svojoj Facebook stranici od Patrika su se oprostili snimkom njegovog posljednjeg treninga iz listopada uz kratki opis "Dragi Patrik Cvetko počivaj u miru Božjem".

Od Patrika se oprašta i dizajner Damir Begović koji je s njim često surađivao, a njihovo prijateljstvo učvrstilo se dok su zajedno radili na kampanjama za domaći modni brend. Begovića je vijest o smrti mladog modela prilično potresla, a o Cvetku ima samo riječi hvale pa ga je usporedio s anđelom zbog njegove dobrote.

- Na kraju ispada da te najbolje ljude Bog, ako postoji, prve uzima. Patrik je bio nevjerojatan čovjek, njegov je osmijeh bio zarazan. Uvijek je bio pozitivan, nikad ništa negativno s njegove strane nitko nije doživio. Strašno je kad na neki čudan način samo nestaneš s ovog svijeta, rekao je Begović.

Suzana Horvat, hrvatski model, podijelila je na svom Instagramu fotografiju s Cvetkom nazivajući ga inspiracijom i svojim najdražim kolegom. Upoznali su se u ljeto 2021. godine, a nešto više od godine dana poznanstva bilo je dovoljno da se danas osjeća neopisivo tužno.

- Kao kolega je bio predivan, naše dvije energije su se dobro slagale pa su nas klijenti često uzimali kao par za snimanja. Bio je poseban, jedinstven, svoj. Imao je stav koji ulijeva sigurnost, dok istovremeno nije ostavljao dojam bahatog dečka. Pun života, ambicija, a opet skroman. Bio je savršen spoj vanjske i unutarnje ljepote, rekla je Suzana.

image

Suzana Horvat i Patrik Cvetko

Instagram/

Dodala je da je s njim mogla razgovarati satima, a teme su same navirale. Komentirala je da bi voljela imati dijete kao što je on.

- Toliko divnih kvaliteta u jednoj osobi nisam dugo doživjela i neopisivo mi je žao da nas je takva osoba napustila. Od njega bi svi mogli naučiti kako se ponašati i živjeti. Bio je jedan od onih koji motiviraju svojim primjerom, dobrota kojoj se diviš i želiš biti dio nje, tužno je zaključila Suzana.

Iza Patrika su brojne revije, kampanje i modni editorijali, a sudjelovao je i na Milan Fashion Weeku. Dijelove svog uzbudljivog života rado je dijelio s pratiteljima na društvenim mrežama, koji su se zajedno s kolegama iz modnog svijeta i fotografima, oprostili od njega. Na osmrtnici mladog modela stoji napis "Hvala Ti što si oplemenio naše živote".

Tužna vijest potresla je i Sayona Bangouru, direktora najpoznatije hrvatske modne agencije Midikenn, kojem je Patrik bio kao mlađi brat.

- Teško je i tužno kad se tako nešto dogodi mladoj osobi, ne možeš ostati imun jer je mladi život nešto posebno. Ne znaš što ti sutra donosi i jednostavno treba živjeti. Patrik je bio pristojan, drag, predivno biće. Kad sam čuo vijest osjećao sam se kao da mi je član obitelji preminuo, rekao je Sayon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:36