KORONA U SPLITU

‘Dnevno na aerodromu otkrijemo 5-6 turista s pozitivnim brzim testom, situacija nije zadovoljavajuća‘

Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere, kaže ravnateljica županijskog NZJZ-a
 Nikola Vilic/Cropix

Splitsko-dalmatinska županija s veseljem je otvorila svoja vrata gostima, ali time je došlo i do porasta broja zaraženih. Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo osvrnula se na trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Radovali smo se turistima, ali situaciju treba kontrolirati tako da trebaju doći s COVID potvrdama. Postoje i prijedlozi da imaju i testove pri ulasku u zemlju, s obzirom na to da delta soj prevladava ne samo u Engleskoj, nego i kod nas - rekla je Željka Karin u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Istaknula je i da na aerodromu imaju punkt gdje mogu vrlo dobro kontrolirati situaciju i pri ulasku i pri izlasku turista.

- Na tom punktu dnevno otkrijemo 5-6 turista koji imaju pozitivan brzi test. Odmah ih stavljamo u samoizolaciju, a taj nalaz potvrđujemo PCR testom. Nakon 10 dana opet uzimamo bris i turist može nastaviti putovanje - izjavila je Karin.

Osvrnula se na trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća. Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, zaraza će se širiti - rekla je istaknuvši kako je važno pridržavati se epidemioloških mjera i smanjiti okupljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:49