BRANE POZICIJE

DOBAVLJAČI ŠOKIRANI AGROKOROVIM BROJKAMA Vidaković: 'Rijetko kad ostanem bez teksta, ali ne znam što bih rekla. Mi na otpis veći od 15% ne pristajemo'

Marica Vidaković
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Ogromni gubici pronađeni u poslovanju Agrokora pod Ivicom Todorićem otvaraju pitanje nagodbe koju izvanredni povjerenik mora postići s vjerovnicima koncerna.

Dobavljači su složni oko toga da oni neće pristati na otpis viši od 15 posto.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša za tportal je rekla kako je šokirana brojkama iz Agrokorova poslovanja: "Uvijek postoji nešto zbog čega se može reći da firma loše posluje, ali da se toliki troškovi ne proknjiže, to je gotovo pa nezapamćeno. To je stvaranje totalno krive slike. Rijetko kad ostanem bez teksta, ali ne znam što bih rekla".

Upitana mijenjaju li se sada odnosi snaga u razgovorima s izvanrednom Upravom Agrokora ona kaže da će dobavljači i dalje čvrsto braniti pozicije koje su u startu zauzeli.

"To znači da želimo naplatiti dio starog duga i eventualni maksimalni otpis na koji bismo pristali je 15 posto. Sve ispod toga dobavljačima je neprihvatljivo. Vodimo računa o tome da većina članica sustava Agrokor želi nastaviti poslovati po načelima tržišne ekonomije. Jako nam je stalo do toga da se maloprodaja oporavi", rekla je.

Dodaje i kako dobavljačima sada svi moraju 'tepati' jer nitko neće vratiti svoj novac ako ne dođe do nagodbe. Vjerovnicima je, kaže, vrlo važna uredna opskrba i oni očekuju da će dobavljači ići na minimalan otpis jer bez dobavljača sustav neće funkcionirati.

"Banke su se u svim godinama već prilično naplatile, a dobavljači trpe. Mi smo davno dali svoj otpis, pa bismo sada mogli biti pošteđeni za razliku od banaka", rekla je Vidakovićza tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:24