KORONAVIRUS

DOBRE VIJESTI IZ HERCEGOVINE, U 24 SATA NEMA NIJEDNOG NOVOZARAŽENOG Jedna osoba umrla, Arapović upozorava da borba nije gotova

Sanitetske mjere u BiH
 AFP

Mjesec dana od prvog oboljelog od koronavirusa na području Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj, dok je tijekom noći zabilježen smrtni slučaj povezan sa zarazom, objavljeno je u petak.

Tijekom protekle noći u Covid-bolnici Sveučilične kliničke bolnice (SKB) u Mostaru preminula je osadesetosmogodišnja žena iz Mostara, koja je i ranije imala ozbiljnih zdravstvenih problema.

Infektolog dr. sc. Jurica Arapović, koji je izašao iz samoizolacije u kojoj je proveo dva tjedna, rekao je na konferenciji za novinare kako je posljednja žena osmi smrtni slučaj. Smrtnost od koronavirusa na području Hercegovačko-neretvanske županije je 3,7 posto, a prosječna dob umrlih je 72 godine.

Nema pozitivnih

Dr. Arapović je upozorio kako unatoč ohrabrujućim rezultatima oko smanjenja broja zaraženih osoba "borba protiv epidemije još nije prošla" te je pozvao građane da, unatoč lijepom vremenu, ostanu u kućama, drže fizički razmak i primjenjuju mjere osobne higijene.

U posljednja 24 sata od 128 osoba testiranih u SKB Mostar na pojavu koronavirusa ni kod jedne osobe nije zabilježen pozitivan rezultat.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda rekao je kako je zadovoljan ponašanjem građana koji se u najvećem broju pridržavaju uputa o zabrani kretanja izvan općine prebivališta te poštivanju samoizolacije.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije ukupno je zaraženo 215 osoba, a do sada je izliječeno njih 17. Zajedno sa Županijom zapadnohercegovačkom to područje je u cijeloj BiH drugo najpogođenije epidemijom koronavirusa, nakon banjolučke regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:22