PLENKOVIĆ U SINJU

Dobro je da Pupovac ide u Škabrnju, izgledno je da bih ja krajem rujna otišao u Varivode

Šaljemo signal o uključivom društvu koje zna što je to pomirba, poručio je premijer
 Tom Dubravec/Cropix

Premijer Andrej Plenković na ovogodišnjoj 305. Sinjskoj alki kratko je prokomentirao događanja oko Oluje i odnose sa Srbijom.

Komentirajući novu Vladu kazao je da je fomirana parlamentarna većina u kojoj su predstavnici srpske manjine sastavni dio te većine, piše N1.

- Mislim da je dobro i normalno da je potpredsjednik Vlade iz reda SDSS-a došao na obilježavanje Oluje. Poslane poruke su primjerene početku nove faze, prije svega odnosa hrvatskog naroda i srpske manjine u Hrvatskoj. Šaljemo signal o uključivom društvu koje zna što je to pomirba. Na tom tragu dobro je da g. Pupovac kao čelnik SDSS-a ode u Škabrnju. Sve su to geste i iskazivanje pijeteta prema žrtvama koje to nedvojbeno zaslužuju - kazao je premijer.

Dodao je da sve što rade, rade radi hrvatskog društva i da će inzistirati na dijalogu sa Srbijom, prvenstveno što se tiče zaštite prava Hrvata kao manjine u Srbiji i da budu adekvatno zastupljeni na raznima izvršne vlasti, sukladno bilateralnom sporazumu.

- Odabrali smo parlamentarnu većinu s ljudima s kojima smo već surađivali, koja će biti homogena, podržavati Vladu, a to podrazumijeva i nakon 25 godina od kraja rata nove korake i geste koje zrcale Hrvatsku kao samosvjesnu državu koja je riješila sve strateške ciljeve i svojim političkim potezima može biti primjer ostalima - kazao je premijer.

Još je jednom ponovio da je ovo novi korak.

- Rekao sam da ću obaviti određene geste, iskazati poštovanje prema žrtvama u Domovinskom ratu. To je već puno puta napravio Tomo Medved u brojnim mjestima gdje su stradali Hrvati. Ove godine on će biti u Gruborima, a izgledno je da bih ja krajem rujna otišao u Varivode - kazao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2022 22:16