GOVOR MRŽNJE

'DOBRO SI SRBADIJI ČESTITA, KO IH J...' Đakić mlađi se nakon izlaska iz pritvora opet zaigrao na Facebooku, ponovno je morao brisati svoje komentare

 
 Screenshot / Facebook

Županijski sud u Bjelovaru odbio je u srijedu prijedlog virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću (22) zbog govora mržnje na Facebooku, ali su mu određene mjere opreza. Po izlasku iz zgrade suda Đakić je novinarima između ostalog rekao:

- Moram se javljati na policiju svaki 15 dana. Naravno da se ispričavam. Ljudski se ispričati. Svi griješe. Ali da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu.

Međutim, čini se da je mladi sin saborskog zastupnika Josipa Đakića brzo zaboravio na svoju ispriku te je ponovno na Facebooku podržao govor mržnje jednog komentatora svoje fotografije.

Stanoviti Ivan iz Splita predstavio se kao kolega iz HDZ-a, premda se mladi Đakić iščlanio iz HDZ-a, napisao mu je:

- Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j…

Njegov je komentar Ivan Đakić prvo lajkao, a onda je i odgovorio:

- Pozdrav, brate, živio!

Screenshot / Facebook

Screenshot / Facebook

Oba je komentara Đakić u međuvremenu pobrisao sa svog profila.

Podsjetimo, Đakić je na pravoslavni Božić na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao ‘Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić’. Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu te se ispričao, policija ga je uhitila i noć je proveo u pritvoru. HDZ, iz kojeg se Đakić iščlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:35