PRAVNA ZAVRZLAMA

Dobronić otkrio novi preokret u slučaju Franak na Vrhovnom sudu: Evo što to znači za dužnike!

Podsjetimo, suci Vrhovnog suda nisu dali za pravo niti potrošačima koji tvrde da imaju pravo na obeštećenje i nakon konverzije niti bankama koje tvrde da nemaju pravo na obeštećenje

Radovan Dobronić

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Novi obrat u slučaju švicarac za korisnike konvertiranih kredita koje je duboko razočaralo stajalište sudaca Građanskog odjela Vrhovnog suda RH koji je krajem prošle godine donio vrlo čudnu i mnogima nejasnu odluku o pravima potrošača koji imaju konvertirane kredite u franku, piše N1.

Podsjetimo, suci Vrhovnog suda nisu dali za pravo niti potrošačima koji tvrde da imaju pravo na obeštećenje i nakon konverzije niti bankama koje tvrde da nemaju pravo na obeštećenje. Zauzeli su stav da se potrošačima ima samo isplatiti kamatu. No, u intervjuu koji je dao za našu Točku na tjedan predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić najavljuje obrat i novu sjednicu Građanskog odbora Vrhovnog suda oko švicarca. Sporno mišljenje, naime, nije dobilo odobrenje odjela evidencije Vrhovnog suda!

“Proces odlučivanja je još u tijeku. Mišljenje građanskog odjela koji je dobilo većinu nije prošao odjel evidencije jer je odjel evidencije stavio primjedbe. Sad moramo vidjeti hoće li oni (suci građanskog odjela Vrhovnog suda op.a.) usvojiti te primjedbe ili će ustrajati na svome”, istaknuo je Dobronić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. srpanj 2023 06:46