NEĆE GA DOPUSTITI

Dobroslavić: ‘Srbijanski zakon o kulturnom nasljedstvu je nova uvreda za Dubrovnik‘

Istaknuo je da je Hrvatska u devedesetima porazila velikosrpski projekt...

Nikola Dobroslavić

 Bozo Radic/Cropix

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je da je novi zakon o kulturnom nasljedstvu Republike Srbije, kojim ta država svojata dubrovačku književnost, nova uvreda za Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Dobroslavić je istaknuo kako se tim zakonom potvrđuje velikosrpski projekt koji nije zamro u Srbiji.

"Taj projekt poseže za hrvatskim prostorom, u ovom slučaju Dubrovnikom. Prije tri desetljeća je taj velikosrpski projekt razarao dubrovačku povijesnu jezgru, opljačkao i spalio Konavle, Župu dubrovačku i Dubrovačko primorje, te nanio puno zla cijelom prostoru bivše države. Nanio je i golemu štetu vlastitom narodu u Hrvatskoj i na Kosovu, a sada to isto rade svojim sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori", rekao je Dobroslavić.

Istaknuo je da je Hrvatska u devedesetima porazila velikosrpski projekt.

"Nećemo dopustiti da se on realizira. Dubrovnik i njegova kulturna baština su bili i ostali uvijek hrvatski. Neka se srbijanske vlasti 'okane ćorava posla' u posezanju za tuđim teritorijem i kulturnim blagom. Građani Dubrovnika mogu biti mirni. Mi i naša Vlada očuvat će kulturno blago hrvatskog Dubrovnika, koji će takav biti zauvijek", poručio je Dobroslavić.

Dodao je da se i najavljivani projekt zračne luke u Trebinju uklapa u velikosrpski plan jer nema drugog racionalnog objašnjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2022 17:38