POSLJEDNJI DETALJI

Dogovorena primopredaja vlasti: Kosor u petak predaje ključeve Banskih dvora budućem premijeru Milanoviću

 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Nakon što Sabor u petak izglasa povjerenje Vladi Zorana Milanovića , novi premijer će se uputiti na drugu stranu Markova trga u Banske dvore. Tamo će ga dočekati - tada već bivša premijerka - Jadranka Kosor i formalno mu predati vlast.

Detalje primopredaje vlasti danas su u Saboru dogovorili predstavnici Kukuriku koalicije, odnosno SDP-a Igor Dragovan, Tomislav Saucha i Neven Mimica, dok su adminstraciju na odlasku predstavljali glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, potpredsjednik stranke i Sabora Vladimir Šeks te šefica kabineta premijerke Martina Banić.

- Sukladno demokratskom ozračju i dobroj praksi dogovorili smo da primopredaja vlasti ide kako je zakon propisao te da se to napravi do kraja tjedna - kazao je glavni tajnik SDP-a Dragovan.

Paralelno s primipredajom vlasi u Banskim dvorima, isti će se proces odvijati i u svim ministarstvima - nove ministre dočekivat će HDZ-ovi ministri i simbolično predavati vlast izgobljenu na izborima 4. prosinca.

- Mi smo spremni nakon te primopredaje preuzeti odgovornost u vladi i svim ministarstvima - kazao je Dragovan dok je Branko Bačić ustvrdio kako je dogovaranje procesa primoredaje prošlo bez problema te da je sve dogovoreno relativno brzo.

- Sadašnji ministri i premijerka Jadranka Kosor napravili su sve što je trebalo, napisali su izvješća o svemu što je napravljeno - ustvrdio je Bačić.

Na upit novinara, Bačić se osvrnuo i na razrješenje velikog broja državnih tajnika kazavši kako su razrješeni na vlastiti zahtjev.

- Vjerojatno zbog odlaska na novu dužnost, ali to morate njih pitati - ustvrdio je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:36