UTRKA ZA PANTOVČAK

DOGOVORENI SVI DETALJI Karamarko će Kolindu pratiti u stopu da bi mu porasla popularnost

Predsjedništvo HDZ-a u četvrtak će predložiti Kolindu Grabar Kitarović za kandidata
 Goran Mehkek/CROPIX

Sve je dogovoreno. Kolinda Grabar-Kitarović kao HDZ-ova predsjednička kandidatkinja službeno će biti predstavljena na Izvještajnom saboru stranke u zagrebačkoj dvorani Lisinski 17. lipnja - potvrdio je izvor iz HDZ-a.

Prethodno će, kaže, da bi se ispoštovala procedura, odluka o Kolindi biti usvojena na Predsjedništvu HDZ-a. Sjednica Predsjedništva, kako doznajemo, održat će se u četvrtak u 12 sati u Vukovaru.

Iako je prethodno planirano da sjednica Predsjedništva bude u Zagrebu, HDZ-ovci su se, doznajemo, na kraju ipak odlučili za Vukovar, gdje će u četvrtak biti održane i sjednice Nacionalnog vijeća te Središnjeg odbora HDZ-a.

Sjednica Središnjeg odbora HDZ-a održava se kako bi se promijenio Statut stranke s obzirom na to da se u njega mora uvrstiti i pojam eurozastupnika koji će morati plaćati članarinu stranci od 3 posto.

- Kolinda je sve riješila kad je riječ o njenim obavezama u NATO-u i, kako sada stvari stoje, dolazi na Izvještajni sabor u Lisinski - rekao nam je izvor blizak bivšoj ministrici. Smatra da Kolinda Grabar Kitarović ima velike šanse u predsjedničkoj utrci jer joj “sve ide u prilog”.

U HDZ-u su posebno zadovoljni time što se i po ljestvicama popularnosti Kolinda sve više približava aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću, iako praktički nije ni počela sa svojim aktivnostima.

Izvještajnim saborom koji se održava na 25. obljetnicu stranke, HDZ-ovci, zapravo, i stvarno počinju kampanju za predsjedničke izbore. A kampanja će velikim dijelom, kako doznajemo, biti koncipirana na način da se Kolinda stalno pojavljuje sa šefom stranke Tomislavom Karamarkom. U HDZ-u, naime, smatraju kako bi Karamarko na taj način mogao podići svoj rejting.

- Kolinda je popularna, omiljena i elokventna za razliku od Karamarka koji slovi kao najnegativniji političar. Ako posvuda budu išli zajedno ili barem na većinu događaja, vjerujemo da mu to može pomoći da i on postane popularniji - otkrilo je dio HDZ-ove taktike za kampanju nekoliko naših sugovornika iz stranke.

‘Zbog kampanje su nam srezali plaće’

Da bi bez problema financirali kampanju, šef HDZ-a Tomislav Karamarko donio je odluku da se zaposlenicima HDZ-a smanji plaća, i to za 30 posto. Ta se odluka navodno primjenjuje retroaktivno, pa su tako zaposlenici te stranke tek prošlog tjedna obaviješteni da će im plaća za svibanj biti smanjena. To je izazvalo novi val nezadovoljstva u stranci. - Nezakonito je da nam na taj način smanjuju plaće. Troši se na sve strane, novi ljudi koje dovode imaju plaće 15-16 tisuća kuna, zvijezde nastupaju po našim skupovima i dobivaju i po 5000 eura za nastup, kao što je bio slučaj sa saborom u Ciboni, a onda nama koji imamo 4 do 5 tisuća kuna smanjuju 30 posto. Osim toga, plaća nam za ovaj mjesec kasni, još je nismo dobili - ispričalo nam je danas nekoliko ogorčenih djelatnika stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:26