PROBLEMI SA SNIJEGOM

Dogradonačelnica Karlovca: ‘Današnja situacija s teško prohodnim cestama ne smije se ponoviti‘

‘Moramo biti spremni ne samo na pahulje jedan dan, nego na snijeg koji će padati sedam dana‘

Karlovac

 Robert Fajt/Cropix

Dogradonačelnica Karlovca Ivana Fočić rekla je u ponedjeljak da se jutrošnja situacija kada su ceste zbog snijega bile teško prohodne ne smije ponoviti, poželjela je da budu čišće, da građani imaju bolju uslugu, "bržu od propisane", a to će se, ako treba, dodatno platiti.

Fočić je to izjavila nakon sastanka Stožera Zimske službe Karlovac i Stožera Civilne zaštite Karlovac na kojemu je rečeno da je najviše problema bilo na dionicama državnih cesta D1, D6, D3, D36 i D545 koje prolaze kroz grad, te da se Grad Karlovac ne slaže s ocjenom Hrvatskih cesta da su prometnice bile prohodne cijelo vrijeme, "te vrlo brzo i crne".

"Vidite gdje su bili propusti kako ih sljedeći put ne bi bilo. Moramo biti spremni ne samo na pahulje jedan dan, nego na snijeg koji će padati sedam dana. Razumijemo da su prometne nezgode koje su se događale otežavale čišćenje, razvidno je, primjerice, da su ralice prolazile do Opće bolnice Karlovac, ali ta prometnica mora uvijek biti čista. Shvaćamo i da su dodatne probleme stvarala srušena stabla, ali uvijek se može bolje", nagalsila je Fočić.

Iz Grada izvještavaju da su vatrogasci imali 16 intervencija uklanjanja srušenih stabala i stupova, dok su ekipe Cesta Karlovac morale ukloniti 58 stabala u različitim karlovačkim naseljima, da bi uopće mogle čistiti.

Sljedećih desetak dana očekuje se hladno vrijeme i postupno topljenje snijega, pa stoga vjerojatno neće biti potrebe za pripremnim stanjem obrane od poplava, poručeno je iz karlovačke gradske uprave.

Nezavisni gradski vijećnik Tomislav Novak ocijenio je ranije danas da je zimska služba zakazala te je zatražio ostavku dogradonačelnice Fočić upitavši se gdje je gradonačelnik Damir Mandić dok "u ‘njegovom‘ gradu vlada kolaps" i "je li zapeo u snijegu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 20:13