DOGRADONAČELNIK

Dogradonačelnik Kutine nije mario za komentare na svojoj FB stranici, a pogledajte što se sve pisalo

Možda se Markuš s nekim stavovima i nije slagao, ali nijedan nije obrisao niti se od njih ogradio
Damir Markuš
 Darko Tomaš/Cropix

"Ne dižite ruke na sebe nego rokajte po izdajicama", "Te dolje bi ja sve rafalom, nek si j mamu’, "Ja sam ustaša, j... im mater četničku, treba sve u Dunav", "Sve Srbe od najmlađeg do najstarijeg van iz Hrvatske, gubo četnička", samo su neki od komentara više od 8000 pratitelja FB profila Damira Markuša, polukvalificiranog bravara, dogradonačelnika u Kutini i veterana HOS-a. Među tim pratiteljima, dakako, bio je i Danijel. Možda se Markuš s nekim stavovima i nije slagao, ali nijedan nije obrisao niti se od njih ogradio.

Dapače, pisao je kako je "ovo Hrvatska, kome se ne sviđa, neka ide u Srbiju", Stjepana Mesića opisao je "smradom koji je bio predsjednik Hrvatske", novinarku Vesnu Kljajić, s kojom je ušao u polemiku, nazvao je "bolesnom krmačom". Masovna histerija usmjerena je prema dvojcu "plen-ki mun i pupavcu", Srbima, jugokomunistima i udbašima, svima koji "nisu pravi Hrvati a vode Hrvatsku, zbog čega rat još nije gotov".

Šovinistički komentari prepuni mržnje nadopunjuju jedan drugi nakon što je Markuš linkao videomaterijal napada mladih Srba na mlade Hrvate u Vukovaru, popraćen njegovim komentarom: "Bravo za koaliciju, evo što proizlazi iz toga". "Dok dijete ne nabavi gun, pa rokne dva, tri, bit će jebote, ustaša poludio. A treba tako, prije neće biti mir", "Ne znam što se čeka", trebalo je 1995. pobiti srpska govna, kupiš pištolj, jednom u usta naguraš tako da izbiješ bar 8, 9 zubai", redaju se drugi komentatori.

Na Sudu u Vukovaru 2016. završilo je desetak mladića iz Kutine. Optuženi su da su iza spomenika "12 redarstvenika" u Borovu Selu pozirali s ispruženim desnicama i pjevali "Ajmo, ajmo, ajmo ustaše". Među njima je bio i nećak D. Markuša koji se branio da si je rukom štitio oči od sunca te brat Danijela Bezuka, koji je pozirao s dva ispružena prsta pa je oslobođen krivnje. Markuš se nije ograđivao od komentara punih mržnje na FB profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:19