SELJAČKA BUNA

Dok Čobanković i seljaci pregovaraju, prosvjedi se šire

 Miroslav Martinić / EPEHA / CROPIX

VINKOVCI – Seljaci najistočnije hrvatske županije s 200-tinjak traktora ni u subotu nisu odustajali od prosvjeda na južnoj vinkovačkoj obilaznici, gdje su od petka u podne blokirali sav promet na cesti Vinkovci-Osijek, preko Jarmine.

Promet obilaznim pravcima regulira policija, a glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela potvrdio je da incidenata na blokiranoj prometnici u zadnja 24 sata nije bilo.

Prosvjed seljaka u Dalmaciji: Blokirana cesta na Kukuzovcu

INTERAKTIVNI SPECIJAL: Karta prosvjeda u Hrvatskoj

Nezadovoljni seljaci subotnje prijepodne provode u očekivanju rezultata još jednih pregovora koji su oko 12,30 sati počeli u Đakovu.

Za stol su sjeli vođe seljaka iz svih pet slavonskih županija i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, a razgovaraju iza zatvorenih vrata. U međuvremenu, na krajnjem istoku Slavonije „otvoreno“ je još nekoliko prosvjednih punktova.

U manjem broju seljaci su se okupili u nekoliko sela – u Bršadinu uz cestu Vinkovci-Vukovar stoji 10-tak traktora, na cestu Županja-Gunja kod skretanja za Vrbanju tamošnji su seljaci došli s 25 traktora, a manji broj seljaka na traktorima je i u Bošnjacima u okolici Županje i Petrovcima nedaleko od Vukovara.

Ceste u tim selima nisu blokirane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:55