ZAR BAŠ SAD

Dok se Osijek davi u dimu, iz kabineta župana stiže poziv na ‘hedonistički vikend‘: ‘Ne bi trebalo biti vjetra...‘

Ništa ne odgađamo nego pripreme spektakla na istoku Hrvatske ubacujemo u višu brzinu - poručuje Ivana Gusak Galić

Požar u osječkom prigradskom naselju Brijest

 Vlado Kos/Cropix

- Drage kolegice i kolege, molim vas da u ovom kaotičnom danu nađete malo vremena i prostora za objavu "HeadOnEasta" koji nas očekuje od petka. Situacija s požarom se smiruje, pratimo mjerenja kakvoće zraka i prema najavama ne bi trebalo biti vjetra. Ništa ne odgađamo nego pripreme spektakla na istoku Hrvatske ubacujemo u višu brzinu - glasi najava trodnevnog "hedonističkog vikenda" koju je na adrese novinara i medijskih kuća maloprije poslala Ivana Gusak Galić iz kabineta župana Osječko-baranjske županije.

Jasno, ovakav ili sličan apel upućen medijima ne bi bio nimalo čudan da nije stigao u trenutku kada se u toj istoj Osječko-baranjskoj županiji odvija prava drama uzrokovana katastrofalnim požarom koji je buknuo prošle noći u skladištu tvrtke Drava International i u čijem su gašenju ozlijeđena trojica vatrogasaca.

O razmjerima problema koji je izazvao požar u Drava Internationalu puno govore i video zapisi s mjesta požarišta, a na kojima se vidi kako kroz kanale koji se nalaze iza novog tvorničkog hangara teče plastika. Dio nje će vjerojatno završiti u tlu, odnosno podzemnim vodama, što bi moglo izazvati dodatna zagađenja i onečišćenja. Očevici su nam potvrdili i ono što je rekao župan Ivan Anušić, kako se pokraj požarišta nalaze velike količine plastike koja je pomiješana sa zemljom.

Na mjesto požara koji je noćas buknuo u Osijeku ranije su stigli glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Župan je rekao kako se trenutno najviše brige vodi o kvaliteti vode i zraka.

- Vrlo brzo ćemo imati sve podatke koji će biti javno objavljeni kako bi svi oni koji su ugroženi imali pravodobnu informaciju kako se zaštititi. Još jednom apeliram da svi oni koji baš ne moraju ne izlaze iz kuće i neka zatvore prozore i vrata. Dim je prekrio velik dio naše županije pa će trebati jako puno vremena da se u potpunosti iščisti. Pretpostavljam da će trebati čitav dan danas, sutra, a možda i još para dana jer će se požarište dodatno osiguravati zbog čega će biti još dima - rekao je Anušić i dodao kako će zatražiti detaljnu istragu incidenta.

Inače, u pozivu upućenom medijima gospođa iz kabineta župana Osječko-baranjske županije podsjeća kako su pred nama "ne jedan, ne dva, nego čak tri dana čistog hedonizma i to za čistu peticu 5. izdanja HeadOnEasta koje će nadmašiti sve što ste do sada vidjeli na istoku!"

- Ponovo spajamo umjetnost, hedonizam, igru i zabavu i to početkom najljepšeg mjeseca u Slavoniji od 6. do 8. listopada. Stoga je ovo "last call" za sve ljubitelje ovozemaljskih užitaka koje nude Slavonija i Baranja. Uživat ćete u gastronomskim delikatesama, vinskim iznenađenjima, sportskim uzbuđenjima i mentalnom rasterećenju prolazeći kroz portale iza koji vas čekaju nove emocije i doživljaji Slavonije i Baranje. Doživjet ćete najljepše izdanje grada krojenog po mjeri svakog mudrog hedonista i upoznati najbolje od Slavonije i Baranje na jednom mjestu... - stoji u pozivu kojeg je uputila Ivana Gusak Galić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:22