U JEKU SUKOBA

DOK ŠEF HNS-a VRDOLJAK ŽESTOKO KRITIZIRA PREDSJEDNICU, UTJECAJNI ČLAN STRANKE NJEZIN JE OSOBNI IZASLANIK Međimurski župan pojasnio nam je situaciju

Matija Posavec i Kolinda Grabar Kitarović
 Zeljko Hajdinjak / HANZA MEDIA

Matija Posavec, HNS-ov međimurski župan, bit će izaslanik predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović na svečanom obilježavanju Dana Bjelovarsko-bilogorske županije u petak.

Ova vijest je zanimljiva jer su posljednih dana upravo HNS i njihov predsjednik Ivan Vrdoljak napadali predsjednicu zbog njenih izjava oko mogućeg referenduma o promjeni izbornog sustava, naglašavajući kako u prava nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru ne bi trebalo dirati.

No, kako nam pojašnjava župan Posavec, službeni poziv iz Ureda predsjednice stigao je 28. svibnja, a na telefon su ga zvali i par dana prije, što znači da se sve to događalo prije predsjedničine izjave o mogućem referendumu inicijative Narod odlučuje i stava Ivana Vrdoljaka da je “očekivao od Kolinde Grabar-Kitarović da je predsjednica svih hrvatskih građana, uključujući i manjina i da ne nasjeda na ove podvale populizma”.

Posavec nam je poslao i dopis iz Ureda predsjednice gdje se vidi datum slanja. Kaže da ga je zvala kao župana jer je riječ o zajedničkom projektu pet sjevernih županija te da nema smisla da se to otkazuje zbog kritika koje joj je uputio Vrdoljak.

- Nazvali su me i pitali idem li na taj događaj i bih li bio izaslanik. Ja sam pristao jer to nije prvi, a nadam se ni zadnji da sam predsjedničin izaslanik s obzirom na to da je to naša susjedna županija. Ja ću to odraditi korektno - kaže Posavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:54