DP ODGOVORIO PLENKOVIĆU

‘Dok smo mi branili Hrvatsku, ti si bio u Parizu. Kako ćeš sada objasniti Macronu i Von der Leyen da nisi uspio...‘

‘Znamo tvoju veliku želju da što prije napustiš provinciju Republiku Hrvatsku. Mi našu Hrvatsku ne smatramo provincijom‘, napisali su

Stipo Mlinarić, Ivan Penava, Danijel Spajić

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što u Saboru nije prošla odluka o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, premijer Andrej Plenković kazao je kako su zastupnici koji su glasali protiv EU misije za vojnu pomoć Ukrajini pokazali neupućenost, ustvrdivši da je glasanje u Saboru bilo "razdjelnica koja dijeli one koje štite nacionalne interese od političkih patuljaka i kukavica".

"U ovom konkretnom slučaju vidjeli smo manifestaciju politiziranja, rekao bih provincijalizma, potpune neupućenosti u ključne globalne, sigurnosne i političke teme, koji će na mali način, ne mnogo, jer smo mi osnažili međunarodni položaj Hrvatske, ipak naštetiti našem međunarodnom kredibilitetu, a to se nije smjelo dogoditi", ustvrdio je i dodao kako će oni sa svojim neglasanjem za ovu odluku živjeti dugo i sa stigmom.

Među desetero zastupnika koji su glasali protiv našla su se i petorica iz Kluba Domvinskog pokreta - Ivan Penava, Stephen Bartulica, Davor Dretar, Stipo Mlinarić i Daniel Spajić, a nakon što ih je Plenković prozvao, nisu mu ostali dužni.

Poručili su mu putem Facebooka kako je za njih Hrvatska najljepša zemlja na svijetu i kako je za njih ona centar svijeta te da svatko tko mrzi svoj dom, nije ga nikad bio ni vrijedan, niti dostojan.

Njihov odgovor premijeru prenosimo u cijelosti:

‘Tako je, upravo tako, magistre Plenkoviću: - Mi smo stvarno pokazali provincijalizam, pokazali smo ga onda kada smo, po tvojim riječima i tvom nahođenju kako ti vidiš Hrvatsku, stali braniti i ostavili živote svojih očeva, braće i sestara radi te ‘provincije‘.

Za to vrijeme, ti koji naravno ne možeš podnijeti provincijalizam, bio si u Parizu - gradu svjetlosti sa svojim najužim krugom suradnika koji su dan-danas tvoji suradnici. Znamo da je teško sada nazvati Macrona, tvog velikog prijatelja, a osobito Ursulu von der Leyen koja je u brizi radi afere Pfizer u kojoj je potratila preko 40 milijardi eura i nakon velikog korupcijskog skandala u Europskoj uniji gdje je pronađeno 600.000 eura, stoga vjerujemo kako ti je zaista teško objasniti joj kako nisi uspio u svom naumu da sprovedeš njezine ideje u djelo.

Teško je da, znamo mi da je teško biti okružen tolikim provincijalcima i znamo tvoju veliku želju da što prije napustiš provinciju Republiku Hrvatsku. Mi našu Hrvatsku ne smatramo provincijom. Za nas je ona najljepša zemlja na svijetu, za nas je ona centar svijeta, a svatko tko mrzi svoj dom, nije ga nikad bio ni vrijedan, niti dostojan.

P. S. Da ste stvarno željeli pomoći Ukrajini, kroz standardnu proceduru poslali biste dopis predsjedniku RH i na taj način pokušali primiriti strasti, ali ne, VI ste građanin svijeta i vaš ego je veći i od Hrvatske i od Ukrajine!‘, napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:44