KAOS NA PRISAVLJU

Dok su drugi prenosili obraćanje premijerke HTV emitirao sapunicu

Kažnjeni neće biti samo tehničari nego i njihovi nadređeni, najavljuju izvori bliski novom ravnatelju HRT-a
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Iz vrha HRT-a najavljuju drastične sankcije protiv odgovornih za najnoviji propust HTV-a od ponedjeljka navečer, kad javna televizija nije direktno prenosila konferenciju za novinare Jadranke Kosor, kada se premijerka definitivno obračunala s Ivom Sanaderom.

Vozilo i novinari na terenu

Kažnjeni neće biti samo tehničari nego i njihovi nadređeni, najavljuju izvori bliski ravnatelju HRT-a.

Na zahtjev v. d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca, već u ponedjeljak navečer provedena je istraga tko je kriv što su tehničari krivo spojili kabele, zbog čega nisu mogli uspostaviti direktan prijenos iz središnjice HDZ-a. Sramota je za HTV još veća ako se zna da su čitav dan, iščekujući vijesti iz HDZ-a, na terenu imali reportažna kola i troje novinara.

Komercijalna Nova TV prijenosom izvanredne presice Jadranke Kosor ostvarila je 18,6 posto gledanosti dok je HTV emitirao sapunicu i emisiju o kuhanju. Iste večeri Popovac je došao na desk Informativnog programa, razgovarao s glavnom urednicom Hloverkom Novak-Srzić i zatražio hitnu istragu. Također je zatražio da se pokrene istraga zbog propusta u Vremenskoj prognozi od utorka i utvrdi tko je odgovoran za to što je u program umjesto finalne snimke puštena probna.

Smijenjen Dražen Majić

Nasljednik Vanje Sutlića očito je odlučio oštrim pristupom srediti kaos na Prisavlju. To je najavio nedavnom smjenom Dražena Majića, pomoćnika Hloverke Novak-Srzić. Majić je, doznajemo, smijenjen zbog krađe izbornih izlaznih anketa Nove TV i RTL Televizije, koje je HTV emitirao u središnjem Dnevniku i u kasnijoj emisiji posvećenoj izborima. Majić o tome nije želio govoriti.

- Dražen Majić smijenjen je s mjesta pomoćnika urednika glavne urednice Informativnog programa. Do tog preslagivanja došlo je dogovorno - tvrdi glasnogovornik Danko Družijanić.

Propusti HTV-a

- Sanaderova ostavka 1. srpnja: Za razliku od HTV-a RTL i Nova snašli su se i s odmakom od par minuta emitirali Sanaderove riječi.

- Krađa izlaznih anketa 27. prosinca: HTV je bez dopuštenja prenio rezultate izlaznih anketa koje su platili RTL i Nova TV.

- Zakasnili s obraćanjem Jadranke Kosor 4. siječnja: Zbog tehničke pogreške HTV propustio uživo prenijeti događaj

- Gaf s vremenskom prognozom 5. siječnja: Nakon Dnevnika emitiran je pogrešan prilog s dežurnim sinoptičarom koji se zbunio. Prava prognoza emitirana je 45 minuta poslije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:59