NEMA LABAVO

Dok su HDZ-ovci slavili rođendan stigle im neželjene ‘čestitke‘: Išlo se od auta do auta...

Dok je Plenković u dvorani držao svoj govor pred gradonačelnikom Radićem, zaposlenici Grada kažnjavali su HDZ-ovce ispred dvorane

Ivan Radić, Andrej Plenković, Ivan Anušić, Tomo Medved

 Vlado Kos/Cropix

Članovi i simpatizeri HDZ-a, a vjerojatno i netko tko to nije, u petak su sasvim solidno napunili blagajnu Grada Osijeka, iako im to sigurno nije bio plan kada su se zaputili u dvoranu Gradski vrt kako bi proslavili 34. rođendan osječkog HDZ-a.

Želja da što prije i što bliže parkiraju svoja vozila dvorani na kraju će njih 32 koštati minimalno po 75 eura, na koliko su im revni gradski komunalni redari ispisali kazne i ostavili ‘‘čestitke‘‘ na vjetrobranskim staklima automobila parkiranih na zelenim površinama oko dvorane.

image

Neki će ovaj skup željeti što prije zaboraviti

Privatna arhiva

Dok je u dvorani HDZ-ov lider i premijer Andrej Plenković držao svoj prvi predizborni "ratni" govor usmjeren ponajprije na iznenadnog protukandidata u liku aktualnog predsjednika države Zorana Milanovića, vrijedni osječki komunalci išli su redom od auta do auta, fotografirali njihove položaje kao dokaz počinjenog prekršaja i ostavljali uplatnice.

image

Plenković za vrijeme govora

Vlado Kos/Cropix

Nije ih u tome spriječilo, a očito ni na tren ni pokolebala činjenica da su u isto vrijeme u dvorani bili i njihovi šefovi predvođeni HDZ-ovim gradonačelnikom Ivanom Radićem, koji se i sam obratio skupu od oko 2000 nazočnih, kao uostalom i ministri Ivan Anušić i Tomo Medved, župan osječko-baranjski Mato Lukić te predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Komunalci su išli redom i odradili posao koji će u osječku gradsku blagajnu donijeti minimalno 2400 eura.

‘‘Na dan 15. ožujka 2024. godine prometno i komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu postupalo je u skladu sa svojim ovlastima i propisima.

Komunalno redarstvo zabilježilo je 36 prekršaja. Izdana su dva upozorenja i 34 kazne. Na lokaciji kod sportske dvorane Gradski vrt izdane su ukupno 32 kazne. Sve aktivnosti su provedene transparentno i u skladu s pravilima, a s ciljem osiguravanja reda i sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i građana Osijeka,‘‘ odgovorili su nam iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

image

Ivan Radić, Andrej Plenković, Ivan Anušić, Tomo Medved

Vlado Kos/Cropix

Kazne su, inače, ispisane na 75 eura, što je zapravo polovica propisane kazne koja vrijedi samo ako se ona plati u roku tri dana od počinjenja prekršaja. Oni koji to ne učine, bit će suočeni s plaćanjem kazne od 150 eura te dodatnih 14 eura troška prekršajnog postupka.

Bilo je inače zanimljivo vidjeti značajan broj parkiranih vozila na zelenim površinama oko dvorane uoči HDZ-ova skupa, pa se samo po sebi novinarskoj znatiželji nametnulo pitanje hoće li osječki komunalci u drugoj smjeni locirati, identificirati, ispisati i transferirati kazne. Pokazalo se da hoće i da ih u tome neće omesti ni činjenica da im je šef HDZ-ovac. Inače, evidencije radi, u petak je osječko prometno redarstvo evidentiralo ukupno 42 prekršaja vezana uz nepropisno parkiranje. Od toga broja izdano je jedno upozorenje i 41 kazna.

image

Ivan Radić, Andrej Plenković, Ivan Anušić

Vlado Kos/Cropix

Nadzorne kamere, kao novitet na najfrekventnijim i kriznim prometnim točkama u Osijeku, zabilježile su 24 prekršaja, dok su ophodari evidentirali 17 prekršaja. Također, izdano je 6 naredbi za uklanjanje vozila (pauk), od kojih su 3 uspješno izvršene, a 3 su ostale u pokušaju, jer su se vlasnici pojavili na vrijeme da im se ne odveze auto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 17:16