DESIGNER OUTLET CROATIA

DOK SU VATRENI GAZILI ARGENTINU, SEVERINA JE NASTUPALA PRED TISUĆAMA ZG ŠOPINGHOLIČARA Na otvorenju novog centra nije nedostajalo ni drugih zvijezda

 
 Darko Tomaš / CROPIX

Zagreb i njegova okolica dobili su još jednu šoping meku. Nakon dugog iščekivanja i dvotjednog odgađanja, u četvrtak se napokon otvorio Designer Outlet Croatia, zajednički projekt tvrtki Ikea Centres, Mutschler Outlet Holding grupe i ROS Retail Outlet Shopping.

- Centar je sagrađen prema međunarodnim okolišnim standardima okoliša i to nam je jako važno. Lokacija je izvrsna i lijepa, veliko područje na kojemu, na otprilike dva sata vožnje, imamo oko 5 milijuna potencijalnih kupaca - rekao je Branko Mihajlov, direktor tvrtke Designer Outlet Croatia.

Poznati brendovi

- Radit ćemo po međunarodnim standardima i dovesti internacionalno poznate brendove, a ispunit ćemo i obećanje da cijene uistinu budu snižene 30 do 70 posto. Na objektima smo pokušali prikazati karakteristike hrvatskih krajeva. Nadamo se da će se i to svidjeti našim posjetiteljima - dodao je Thomas Reichenauer, direktor tvrtke ROS Retailer Outlet Shopping.

Ta će austrijska konzultantska tvrtka upravljati Outletom, u čiju su gradnju Ikea i Mutschler zajednički uložili 88 milijuna eura. Novootvoreni dio centra tek je prva faza projekta, teška 60 milijuna eura, a dovršetak druge očekuje se u idućih nekoliko godina.

Dodana vrijednost

- Centar predstavlja dodanu vrijednost koju Ikea može ponuditi svojim kupcima. Spajamo namještaj, modu i lifestyle, što se uklapa u naš poslovni model jer ideja Ikee je da kupcima ponudi kvalitetu i odličan dizajn po povoljnim cijenama - rekao je Vladislav Lalić, direktor tvrtke Ikea za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Europi.

Ovo je prvi centar tog tipa u ovom dijelu Europe koji u trenutku otvorenja zapošljava oko 400 ljudi. U Designer Outletu, najvećem outlet kompleksu u Hrvatskoj, koji se nalazi tik do zagrebačke robne kuće Ikea, posjetitelji, kojih je na otvorenju bilo oko tisuću, moći će birati krpice poznatih brendova, među kojima su i Hugo Boss, Emporio Armani te Polo Ralph Lauren, po povoljnijim cijenama. Od stotinjak dućana, polovica će držati modne brendove, a u ostalima će se moći kupiti razne kućne potrepštine, proizvodi za djecu i kućne ljubimce, uz ugostiteljske lokale i objekte drugih sadržaja.

Svečanom presijecanju ružičaste vrpce nazočila je i pjevačica Severina, koja je u 20 sati, baš kad je započinjala utakmica između Hrvatske i Argentine na Svjetskom nogometnom prvenstvu, održala i spektakularan koncert za okupljene, a otvorenje su svojim performansom uveličale i atraktivne plesačice.

Novu šoping meku došli su razgledati i komičar Mario Petreković, bivša manekenka Iva Radić, operna pjevačica Sandra Bagarić i mnogi drugi.

FOTOGALERIJA: Svečano otvorenje Designer Outlet Croatia i koncert Severine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:45