SLAVI BOŽIĆ

Doktorand prava brine o košutama i jelenima, a povezao se s nekim od najvećih TV chefova

Naum Milković (35) je svima, kako svojim vjernicima koji Božić slave danas, tako i drugima, zaželio obilje mira i zdravlja

Pravoslavni manastir Presvete Bogorodice Trojerucice - Gorica, u Donjem Budackom na području općine Krnjak. Na fotografiji: Arhimandrit mr. Naum Milković, voditelj manastira. 

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Nikada dovoljno mira i nikada previše zdravlja. Zato je, eto, baš to, mira i zdravlja, zaželio mr. Naum Milković (35), arhimandrit manastira Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom nedaleko od Karlovca svima, kako svojim vjernicima koji Božić po julijanskom kalendaru obilježavaju danas, tako i drugima, koji mir nose u srcima.

- Sve ostalo će se već nekako nadomjestiti samo po sebi, u Crkvi kao brodu spasenja u uzburkanom oceanu kojim danas plovimo. Volio bih da ljudi više razmišljaju o Bogu i da što više vremena posvete Bogu, jer s Bogom je lakše prevazići nedaće - govori nam arhimandrit Naum.

On nije klasični pravoslavni svećenik, već redovnik - monah. Titula arhimandrita je najveća koju jedan monah može imati te se u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:51