KRAJ POTRAGE

DOKTORICA S MLJETA MOŽE MIRNO U MIROVINU 'Na natječaj se javio kardiolog iz Varaždina, sretna sam što je ova priča pozitivno završila'

 Stanislav Soldo/EPH

Nakon apela liječnice s Mljeta dr . Magdalene Nardelli Kovačević, koja je odlazeći u mirovinu dramatično tražila liječnika u ordinaciji u Babinom polju koji će je naslijediti, na natječaj se javio doktor Siniša Car, specijalist kardiolog iz Varaždina, piše Slobodna Dalmacija.

– Sretna sam što je ova priča pozitivno završila. Na Mljet nam dolazi stručan i kvalitetan liječnik, kazala je dr. Nardelli Kovačević.

Naime, 45-godišnji internist-kardiolog ugledni je liječnik koji je 2011. pacijentu ugradio prvi elektrostimulator srca.

On će ordinaciju i pacijente preuzeti 20. ožujka. Za početak će mu pomagati doktorica Magdalena Nardelli Kovačević, koja s prvim danima travnja odlazi u zasluženu mirovinu.

Siniša Car je u srijedu s Domom zdravlja Dubrovnik potpisao ugovor, javlja Dubrovački vjesnik.

Svoju odluku zahvaljuje dosadašnjoj mljetskoj liječnici koja je već u prvom razgovoru ostavila na njega takav dojam da je otkaz u varaždinskoj bolnici dao i prije no što je posao dobio.

U rješavanje ovog problema uključila se i Dubrovačko-neretvanska županija, koja će financirati uređenje stana za novog liječnika.

Dogovorili su to župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić na radnom sastanku s načelnikom općine Mljet Đivom Marketom, ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom, ravnateljem županijskog Zavoda za hitnu medicinu Lukom Lulićem te liječnicom obiteljske medicine u koncesiji na otoku Mljetu Sandrom Benković i stomatologinjom Sanjom Trutina Trogrlić.

Također se razgovaralo se o problemima u organizaciji primarne zdravstvene zaštite na otocima, potrebi njezinog unaprjeđenja te organizaciji zdravstvenih ambulanti na otoku Mljetu, te o problemu organiziranja turističke ambulante i sanitetskog prijevoza.

Župan Dobroslavić je kazao kako je Dubrovačko-neretvanska županija svjesna specifičnosti otočne populacije, međutim istaknuo je nužnost izjednačavanja zdravstvenog standarda na otocima i ostatku županije.

Dogovoreno je kako će uređenje stana liječnika na Mljetu financirati Dom zdravlja Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, a troškove smještaja Općina Mljet i Dom zdravlja, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:59