SLUŽBENA KOMEMORACIJA U JASENOVCU

Dolaze premijer, potpredsjednici Vlade i ministar kulture

 Arhiva/EPH

ZAGREB - Danas u 11 sati održat će se službena komemoracija u Spomen području Jasenovac u povodu 71. obljetnice proboja zatočenika iz koncentracijskog logora.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sudjelovat će na komemoraciji ispred spomenika Bogdana Bogdanovića „Cvijet“.

Komemoraciji će nazočiti i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Dolazak predsjednika Vlade ispred Memorijalnog muzeja Spomen-područja Jasenovac predviđen je u 10.30 sati, odakle će prema spomeniku „Cvijet“ krenuti u koloni sjećanja u 10.40 sati.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:28