HDZ PLANIRA REKONSTRUKCIJU VLADE

Domagoj Ivan Milošević: 'Zdravko Marić je jedan od naših kandidata za novog premijera'

 CROPIX

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević izašao je pred novinare i potvrdio kako HDZ razgovara sa svima.

- Imamo dovoljno ruku u Saboru za preslagivanje parlamentarne većine. Preslagivanjem parlamentarne većine doći ćemo do rekonstruirane Vlade, rekao je Milošević u izjavi novinarima ispred središnjice HDZ-a.

- Most do sada, nažalost, nije pokazao političku odgovornost. Nismo u zavidnoj situaciji, ali radimo na rekonstrukciji Vlade koja će brže, jače i bolje voditi Hrvatsku naprijed. Prvo ćemo izglasati nepovjerenje, a onda počinje traženje novog mandatara, rekao je Ivan Domagoj Milošević.

Najavio je da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko reći tko će biti novi premijer. Potvrdio je kako je aktualni ministar financija Zdravko Marić jedan od mogućih kandidata za premijera.

- Kolega Marić ima odličnu reputaciju i on je jedno od imena o kojima se razgovara. Ovaj puta će HDZ odlučiti tko će biti premijer, poručio je.

Na pitanje što će učiniti ukoliko se premijer Orešković sam ne povuče rekao je da bi to bilo jako neodgovorno.

- Ukoliko to ne učini to je zaista tvrdoglavo i neodgovorno. U svakoj zapadnoj demokraciji ukoliko premijer ne uživa potrebnu potporu on se sam povlači, rekao je Milošević.

Kada će Karamarko podnieti najavljenu ostavku nije znao reći.

- Karamarko je još jednom pokazao da mu je dobrobit države, a onda i stranke ispred njegove osobne. Sve ostalo oko ostavke obavit će se u skladu sa zakonima, poručio je Milošević i dodao kako hrvatski građani ne trebaju paničariti.

- Sve je u redu. Znam da se našim građanima čini kao da se događa nešto strašno, ali ovo su zapravo normalni demokratski procesi. Dakle, nema panike, poručio je Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2021 15:29