OBJAVIO PRIOPĆENJE

DOMENU ZA WEB STRANICU IVICI TODORIĆU PRODAO JE SIN RATKA MAČEKA: 'Moj sin ima tvrtku koja se bavi digitalnim operacijama, i prije mjesec dana...'

 
 ivicatodoric.hr / Ranko Šuvar / Hanza Media

Sedam dana prije nego što bi trebala biti objavljena revizorska izvješća Agrokorovih kompanija za 2016. godinu Ivica Todorić krenuo je u medijski napad - iznenada se putem bloga obratio javnosti. U priopćenju prozvao je Vladu za "nacionalizaciju Agrokora i veleizdaju", kritizirao rad izvanredne uprave te najavio sudske tužbe. Nekoliko sati kasnije stavio je post "Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor" te najavio uskoro opširnije...

"U trenutku kada je Agrokor napadnut najprljavijom političkom i medijskom kampanjom u povijesti naše zemlje, Vlada Republike Hrvatske nije, kao što to čine vlade svih svjetskih država, od SAD-a do Njemačke, podržala svoje ključne industrije i najvećeg poduzetnika.

Glavna meta

Dapače, Vlada je bila ključni sudionik te kampanje i provoditelj protuustavne i nezakonite nacionalizacije, koja će, uvjeravam vas (pokazat će vrijeme), po posljedicama za hrvatsko gospodarstvo i industriju biti ravna veleizdaji. Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši. Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knighthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama", stoji na Todorićevom blogu. Todorić kritizira i potez dizanja kredita od strane izvanredne uprave, koji smatra "nepotrebnim i nelegalnim".

Odabrane fotografije

Na vizualno dosta modernom blogu, uz priopćenje na hrvatskom dostupna je i verzija na engleskom jeziku, takozvanu "public declaration". Za sada je aktivno samo to priopćenje, te galerija slika. Osim izabranih slika prvog čovjeka u vrijeme procvata Agrokora tamo su i slike u prirodi sa životinjama - magarcima i kozama. Na stranici se nalazi i promotivni video Agrokora u kojem se predstavljaju sve tvrtke iz Hrvatske i regije od vinograda u Belju do Abrakadabre i Roda centra u Beogradu. Na dnu izbornika je i kontakt e-mail putem kojeg se Todorića, navodno, može izravno kontaktirati. Kao pravi poslovni čovjek stavio je i poveznicu sa svojim LinkedIn profilom, a ime stranice je vezao uz Agrokor i naveo je kao "službenu web stranicu vlasnika".

Autentičnost Todorićevog bloga koji Jutarnjem listu potvrdio je član obitelji Todorić. Stranica je dignuta na internet u vrijeme održavanja sjednice Vlade, a toliko je novijeg vijeka da je Google tražilica još ne pronalazi. Internetsku domenu za blog poduzetnika Ivice Todorića kupila je tvrtka Equuleus d.o.o. čiji je osnivač Dino Maček, sin Ratka Mačeka. Bivši glasnogovornik Vlade Ive Sanadera kazao nam je da nije preuzeo PR poslove poduzetnika Ivice Todorića.

- Moj sin ima tvrtku koja se bavi digitalnim operacijama te prodaje domene, a Todoriću je prije nekih mjesec dana prodao tu domenu. Ali to nema veze s mojim PR-om - kaže Maček. Riječ je o tvrtki Equuleus d.o.o., čiji je osnivač od 2013. godine Dino Maček. Tvrtka je 2016. godine imala tri zaposlena i prijavljena je na adresi u zagrebačkoj Radničkoj ulici. Tvrtka je 2016. godine prijavila ukupne prihode u visini od 76,7 tisuća kuna te je godinu završila s gubitkom od 74,3 tisuće kuna. Ni ranijih godina nije uspješnije poslovala te je 2015. godine prijavila prihod od 158,4 tisuće kuna te gubitak od 136 tisuća kuna.

Iako je Todorić dosta žestoko napao potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić i Vladinog izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka, oni su se jučer suzdržali od komentara.

"Izvanredna uprava na gospodina Ivicu Todorića nema nikakvog komentara", kratko su poručili iz Agrokora.

Najavio nove objave

U svom obraćanju, Todorić navodi kako su Agrokorove milijarde izgubljene, no "ne njegovom krivnjom niti krivnjom njegovih suradnika, već Vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja lex Agrokora". Todorić navodi kako je lex Agrokor aktivirao "pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem" te je najavio kako će o tome uskoro javno govoriti.

Prema neslužbenim informacijama, saznajemo da bi nastavak njegovog obraćanja mogao uslijediti već danas. Dok se steže obruč oko njega, DORH intenzivno "češlja" dokumentaciju u Agrokorovu tornju i razgovara s ljudima koji su bili povezani s koncernom. Todorić je, pak, dao naslutit da će objavljivati i dokumente kojima će nastojati dokazati svoje teze o "najvećem skandalu u novijoj hrvatskoj povijesti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:04